..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΘΕΑ: 9 στους 10 ξεκίνησαν με ......κάνναβη!!!!!!!!

Αρθρο από το portal του ΚΚΕ 902.gr
Φωτο: FOTOSEARCH
Στόκ Εικόνων - κάπνισμα, μαριχουάνα. 
fotosearch - αναζήτηση 
φωτογραφιών, εικόνων, 
τοιχογραφιών και 
clipart
Στη δημοσιότητα δόθηκε «η συγκριτική μελέτη του προφίλ των εφήβων που προσεγγίζουν τα κέντρα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ "Στροφή" και τις Ομάδες Συμβουλευτικής του Ειδικού Καταστήματος Νεαρών Εφήβων στις φυλακές Αυλώνα το 2011». Η μελέτη δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τα 8 χρόνια παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» σε ανήλικους που κρατούνται στις φυλακές Αυλώνα.

Τα στοιχεία είναι συγκριτικά ανάμεσα στα Συμβουλευτικά Κέντρα της κοινότητας εντός και εκτός φυλακών και σκιαγραφούν το προφίλ των εφήβων και νεαρών ενήλικων χρηστών που προσέγγισαν τις παραπάνω υπηρεσίες. Όσο νωρίτερα ένας έφηβος εμπλακεί με τα ναρκωτικά τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να καταλήξει στη φυλακή. Οι 9 στους 10 ξεκίνησαν με κάνναβη, η οποία παραμένει η κύρια ουσία κατάχρησης και η ηρωίνη είναι η δεύτερη. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα είναι η πολυτοξικομανία, δηλαδή η παράλληλη χρήση ουσιών. Ενώ η ανεργία και η διακοπή του σχολείου είναι χαρακτηριστικά και στις δύο περιπτώσεις.
Αποθήκη Φωτογραφίας - γκρο πλαν, νέος, 
γυναίκα, γυαλλιά 
ηλίου, κάπνισμα, 
μαριχουάνα, άρθρωση. 
fotosearch - αναζήτηση 
φωτογραφιών, εικόνων, 
τοιχογραφιών και 
clipart
Αναλυτικά:
Στα Συμβουλευτικά Κέντρα ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ»: Η μέση ηλικία διακοπής του σχολείου είναι τα 16 έτη, ένα χρόνο μετά την έναρξη χρήσης της κύριας ουσίας κατάχρησης. Σχεδόν 4 στους 10 είχαν ολοκληρώσει μόνο το Γυμνάσιο. Το 32,8% των εφήβων δεν είχε καμία εργασιακή απασχόληση, ούτε πήγαινε σχολείο. Η μέση ηλικία έναρξης χρήσης ουσιών είναι τα 15 έτη και οι 9 στους 10 ξεκίνησαν τη χρήση με κάνναβη. Η συνηθέστερη κύρια ουσία κατάχρησης είναι η κάνναβη με δεύτερη την ηρωίνη και το 25,6% των εφήβων κάνει καθημερινή χρήση της κύριας ουσίας. Η πλειοψηφία των εφήβων έκανε παράλληλη χρήση και άλλων ναρκωτικών ουσιών πέραν της κύριας ουσίας κατάχρησης. Η μέση ηλικία ενέσιμης χρήσης είναι τα 16 έτη. Το 12% των εφήβων δήλωσε ότι είχε κάποιου τύπου διαγνωσμένο ψυχολογικό πρόβλημα
Στοκ Φωτογραφία - νέος, γυναίκα, 
κράτημα, χασίσι, 
άρθρωση. fotosearch 
- αναζήτηση φωτογραφιών, 
εικόνων, τοιχογραφιών 
και clipart

Στις Ομάδες Συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» στις φυλακές Αυλώνα: Ο μέσος όρος ηλικίας διακοπής του σχολείου είναι τα 15 έτη. Το 32% των εφήβων έχουν ως ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο το Γυμνάσιο. Το 25% των εφήβων δήλωσε ότι δεν είχε καμία εργασιακή απασχόληση, ούτε πήγαινε σχολείο. Η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης ουσιών είναι τα 13 έτη και το 91,5% δήλωσε ως ουσία έναρξης παράνομης χρήσης την κάνναβη. 4 στους 10 δήλωσαν ως κύρια ουσία κατάχρησης την κάνναβη, ενώ η δεύτερη σε προτίμηση ουσία είναι η ηρωίνη και το 81,7% έκανε καθημερινή χρήση της κύριας ουσίας κατάχρησης το χρονικό διάστημα του ενός μήνα πριν συλληφθεί και οδηγηθεί στη φυλακή. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι πολυχρήστες. Η μέση ηλικία ενέσιμης χρήσης είναι τα 16 έτη. Το 16,9% των εφήβων δήλωσε ότι είχε κάποιου τύπου διαγνωσμένο ψυχολογικό πρόβλημα. Το 74,6% των εφήβων ήταν υπόδικοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog