..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΚΑΝΑ: 50% η περικοπή των κονδυλίων!!!!!!!



Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι φορείς πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, οι δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση  και η υποστελέχωση των φορέων, οδηγεί σε απαξίωση το έργο τους, σε περίοδο κρίσης, που οδηγεί σε αύξηση των καταχρήσεων νόμιμων και παράνομων ουσιών.
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες του ΚΕΘΕΑ, μειώνονται συνεχώς και συγκεκριμένα από 24 εκ. ευρώ το 2009, για το 2012 ανέρχεται σε 16 εκατ. Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, αντιμετωπίζουν τα προγράμματα του «18 Άνω» λόγω της έλλειψης προσωπικού, κατάσταση που θα επιδεινωθεί με τις επικείμενες μετακινήσεις προσωπικού στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο οποίο και υπάγεται. Δραματική η κατάσταση και στα 71 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια, λειτουργούν μόλις με το 25% της προβλεπόμενης χρηματοδότησής τους. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ιλιγγιώδης αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια, προς τα Κέντρα Πρόληψης.
Σε ό,τι αφορά τον ΟΚΑΝΑ, η περικοπή κονδυλίων ξεπερνά το 50% και συγκεκριμένα από 36 εκ. ευρώ το 2011 ανέρχεται σε 16 εκ. ευρώ το 2012.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκαθάρισε πως ο ΟΚΑΝΑ, όπως και όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δεν πρόκειται να λάβουν χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μετά την εκταμίευση της δόσης του Δεκέμβρη, αν πρώτα δεν εφαρμόσουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, προκειμένου όπως είπε να διασφαλιστεί πως δε θα υπάρχει μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε από τη μια πως οι σχετικοί πόροι θα είναι άμεσα διαθέσιμοι και από την άλλη διευκρίνισε συγκεκριμένα: «Ας μη θεωρηθεί δεδομένο ότι αν πάρουμε τα χρήματα της δόσης, αυτόματα αποπληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό είναι ήδη γνωστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog