..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Καμιά δέσμευση στην Ε.Ε..




Τι λέει το ΚΚΕ εδώ και πολύ καιρό; Οτι μια οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε κεντροδεξιάς είτε κεντροαριστεράς δεν μπορεί να βγάλει από το τραγικό αδιέξοδο τους Ελληνες εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα πράγματα είναι απλά. Οσα μνημόνια και να πουν ότι θα «καταγγείλουν», όσες ώρες κι αν «επαναδιαπραγματευτούν», όσο κι αν μιλήσουν στα στρογγυλά τραπέζια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να παρθούν πίσω κάποια άρθρα των συμφωνιών, δεν μπορούν να δώσουν πραγματική φιλολαϊκή προοπτική. Θα βρίσκονται πάντα δέσμιοι των δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωζώνης, των δανειακών συμβάσεων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές.
Με απλά λόγια. Τι είπε ο πρόεδρος του SPD (σοσιαλδημοκράτες) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα. «Κάλεσα τον κ. Τσίπρα να του πω ότι η πολιτική του οδηγεί στην αθέτηση συμφωνιών. Η μονόπλευρη αθέτηση των συμφωνιών θα οδηγήσει σε αθέτηση των συμφωνιών και από την πλευρά της Γερμανίας και των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Δε θα συνεχίσουμε και από την πλευρά μας τις πληρωμές προς την Ελλάδα. Οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί και πρέπει να τηρούνται».
Εκβιασμός πρώτ' απ' όλα στο λαό μας είναι, αλλά αποκαλύπτει πως μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν υπάρχει άλλη ρότα. Αλλωστε, υπάρχει το δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά υπάρχει και η στρατηγική «ΕΕ-2020» για την ανταγωνιστικότητα που επιβάλλει, είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια, είτε με μεγάλο είτε με μικρό χρέος, όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Με ακόμα πιο απλά λόγια; Οποιαδήποτε κυβέρνηση, και με δεδομένη την προσήλωση στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με δεδομένη την παραμονή στο μηχανισμό που υπάρχει για να εξυπηρετεί τα μονοπώλια που τσακίζουν το λαό, άλλωστε και η ανάπτυξη που επαγγέλλονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το λένε ότι είναι ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν έχει άλλο δρόμο από το να υλοποιεί αντιλαϊκή πολιτική. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θέλουν παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παραμονή στην Ευρωζώνη και άρα είναι υποχρεωμένοι με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό, ανεξάρτητα από παραλλαγές στην πολιτική διαχείρισης, σε καμία περίπτωση δε θα ρισκάρουν οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει κάτι τέτοιο. Δε θα εναντιωθούν μέχρι τη ρήξη, αφού έχουν στρατηγική ενσωμάτωσης στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, είναι ακραιφνείς υπερασπιστές τους. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ το δηλώνει, καμιά μονομερής ενέργεια...

Να, λοιπόν, αυτό που λέει το ΚΚΕ. Οι διαφορές τους και οι τσακωμοί τους είναι στο επίπεδο της διαχείρισης. Γιατί, όταν βρεθούν μπροστά στην πραγματικότητα που έχουν οικοδομήσει συγκεκριμένες πολιτικές υπέρ των μονοπωλίων, θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι τάχα το πάλεψαν. Και θα ζητάνε κι απ' το λαό να παλέψει και να κάνει θυσίες για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο και βάζοντας μπροστά διεκδικήσεις αλλά με τήρηση των εθνικών δεσμεύσεων. Στην καρμανιόλα, δηλαδή... Αυτή είναι και η διαφορά του ΚΚΕ με όλα τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σχήματα που διαμορφώνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.
Το ΚΚΕ λέει: «Δε σεβόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις. Δεν τηρούμε τις δεσμεύσεις. Δε δεσμευόμαστε από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ξέρουμε ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Ο λαός όμως δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις από τις πραγματικές του ανάγκες. Και αυτές οι ανάγκες, η δουλειά, η μόρφωση, η Υγεία, η Πρόνοια, δεν μπορούν να καλυφθούν με την αλλαγή κάποιων υποπαραγράφων στις υπάρχουσες συμφωνίες ή με νέα μνημόνια που απορρέουν από τις δεσμεύσεις. Αυτές τις ανάγκες μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να τις ικανοποιήσει, αν διεκδικήσει οργανωμένα και αποφασισμένα από αφεντικά, τα κόμματά τους και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το ΚΚΕ σ' αυτό τον αγώνα θα είναι στην πρώτη γραμμή. Γι αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να βγει ισχυρό και δυνατό από την εκλογική μάχη της 17ης Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog