..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ.!!!!!!!!!!!

stock photo : Stack of  100€ billsΣυνεχίστηκε και χτες από τα αστικά κόμματα το αποπροσανατολιστικό σίριαλ με τον ή την βουλευτή, που το Μάη του 2011 «έβγαλε» σε λογαριασμούς του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδης, σε ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Μετά τον κουρνιαχτό που σήκωσαν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχώντας ότι η παρατεταμένη απόκρυψη του ονόματος πλήττει κι άλλο το «κύρος» του αστικού πολιτικού συστήματος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, διέταξε χτες κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο ποσό δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του βουλευτή που το μετακίνησε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Παρεμβαίνοντας για το θέμα στη χτεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, αφού είπε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομα του εν λόγω βουλευτή, τόνισε: «Ολη αυτή η ιστορία συνοδεύεται και με μία απίστευτη υποκρισία. Ρωτάμε τον υπουργό και όλους τους κυρίους που έχουν βγει στα κανάλια: Τα υπόλοιπα 599.999.000.000 ευρώ, όπως λένε, που είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει; Τα 600 δισ. ευρώ που λέγεται ότι είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια και από πού τα έβγαλε; Από τον κλεμμένο ιδρώτα και το αίμα κυριολεκτικά του ελληνικού λαού. Τα 500 δισ. περίπου που γυρνάνε στις οφ σορ ποιος τα έχει; Γιατί δεν τα λένε και αυτά;
Μάλιστα, η υποκρισία είναι μεγάλη γιατί όταν το ΚΚΕ, χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξουν συνθήκες διαφάνειας, ούτε και θα αλλάξει το σύστημα με επιμέρους διαφάνεια, προτείνει να υπάρχει ουσιαστικό "πόθεν έσχες", που θα είναι "πού τα βρήκες", όταν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, όταν λέει να ανοίξουν οι οφ σορ εταιρείες, τότε όλοι που κόπτονται και φωνάζουν για το ένα εκατομμύριο του βουλευτή λένε "όχι, δεν γίνεται να πάρουμε τέτοια μέτρα γιατί αντιβαίνουν στη λειτουργία του ίδιου του συστήματος". Γι' αυτό λέμε ότι υπάρχει μια τεράστια υποκρισία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog