..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΟΠΡΙΤΕΣ………. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ
     Σε πλήρης σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση με τις τελευταίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου. Προσπαθούν με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Μια πλήρης κάλυψη του Αντιπροέδρου δια της ….αποστασιοποίησης-«ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε με τον δικό του τρόπο κάποιες απόψεις αλλά η πρακτική της κυβέρνησης βλέπει διαφορετικά το
Δημόσιο Τομέα» και την άλλη πλήρης ευθυγράμμιση , ότι ο κ. Πάγκαλος επιτελεί σημαντικό έργο με αυτά που λέει και κάνει». Ας ανατρέξουμε στο παρελθόν , για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι, το σημαντικό έργο του Αντιπροέδρου.
    Στη χώρα της φιλοξενίας και Ξένιου Δία, την Ελλάδα, όταν ο Οτσαλάν αρχηγός των Κούρδων, ζήτησε πολιτικό άσυλο, αυτός ως υπουργός εξωτερικών τον παρέδωσε  στους Τούρκους. Ο Ελληνικός λαός από εθνική ντροπή κατέβαζε τα μάτια, αυτός δέχονταν τα συγχαρητήρια των ξένων πρωθυπουργών. Ο Σημίτης τον καθαίρεσε από υπουργό. Για λίγο όμως. Το παράπτωμα ήταν μικρό.
    Την Ελληνική σημαία στα Ίμια , θα πούμε στον Ελληνικό Λαό ότι την πήρε ο αέρας και όχι οι Τούρκοι κομάντος. Από τότε Γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Αν ήταν υπουργός εξωτερικών άλλης χώρας ακόμη και χώρα της Αφρικής θα δικάζονταν για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
     Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου ως γενίτσαρος και ως νέος Γκαίμπελς κάνει συχνά αντικομουνισμό, ρίχνει λάσπη, κατασυκοφαντεί με κατασκευασμένα σενάρια, όπως περί σχέσεων Κ.Κ.Ε. με την εταιρεία Γερμανός.
Κατηγορεί τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, που αναχαιτούν καθημερινά τα  Τούρκικα πολεμικά πάνω από το Αιγαίο, ως αντιπαραγωγικοί. Αλήθεια πόσο παραγωγικός ήταν και είναι ο κ. Πάγκαλος; Μια ζωή πολιτική. Που και πότε εργάστηκε;
      Κατηγορεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους ως Κοπρίτες. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να προωθεί την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους.
      Κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Όταν υπήρχε το γεύμα και το μεγάλο φαγοπότι κανένας «κοπρίτης» εργαζόμενος δεν ήταν καλεσμένος. Καλεσμένοι ήταν κοπρίτες και αντιπαραγωγικοί της πολιτικής. Όπως έγραψαν και δημοσιοποίησαν τα ΜΜΕ, κατηγορήθηκαν οι, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, (Siemens), Βατοπεδινοί και πολλοί άλλοι. Με αυτούς καθόταν ο κ. Πάγκαλος. Μπορεί να μην έτρωγε. Έβλεπε όμως. Τότε τι ενέργειες έκανε; Απλώς επικροτούσε το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
          Αποκαλεί ΖΩΑ τις εφημερίδες που γράφουν κάτι για τον Πάγκαλο. ΖΩΑ και εκείνοι που διαβάζουν τις εφημερίδες. Πρόκειται για νέο ντελίριο ευγένειας, κομψότητας και δημοκρατικότητας που ξεβράστηκε από το στόμα του αντιπροέδρου του κ. Παπανδρέου. Συνεπώς, μέσα σε όλη αυτή τη ζούγκλα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναζητήσουμε το «βασιλιά των ζώων»…….
       Αυτό είναι το σημαντικό έργο κατά τον κ. Πεταλωτή που κάνει ο αντιπρόεδρός τους. Αυτό και άλλα πολλά.
   Αλλά το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, λέει ο θυμόσοφος λαός. Διότι ένας άλλος Θ. Πάγκαλος το 1926 με στρατιωτικό πραξικόπημα ανέτρεψε την κυβέρνηση (Μιχαλόπουλο). Επέβαλε λογοκρισία. Τροποποίησε το Σύνταγμα. Διέλυσε την εθνοσυνέλευση και την 04-01-1926 κήρυξε δικτατορία. ( εγκ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ). ΑΠΛΗ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ Η ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜΕΡ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 18/01/2011

 

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog