..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αντιπαράθεση διάλυσης στο ΣΥΡΙΖΑ

Με την αντιπαράθεση να εντείνεται καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται προς το συνέδριό του, αρχές Νοέμβρη - εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί, αφού όλα παραμένουν «στον αέρα».

Δημοσιεύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο περί της πρόθεσης Κασσελάκη να ιδρύσει νέο κόμμα, παίρνοντας ό,τι μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν «λάδι στη φωτιά», ενώ η ενοικίαση επαγγελματικού χώρου από τον Στ. Κασσελάκη ερμηνεύτηκε από τους «87» ως επιβεβαίωση αυτών των σχεδιασμών. 

Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτοί που τον κατηγόρησαν ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύοντας αυτές τους τις εκτιμήσεις με αγωνία για το πώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανακόψει έστω και προσωρινά τις διεργασίες ανασύνθεσης της σοσιαλδημοκρατίας.

Οπως και να 'χει, μόνο η τυπική υπογραφή της διάσπασης λείπει προκειμένου αυτή να επικυρωθεί, ενδεχομένως στο συνέδριο, αν τελικά αυτό πραγματοποιηθεί.

«Είναι προφανές ότι το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και απαξίωσης συνολικά της Αριστεράς, που υλοποιεί καθημερινά ο κ. Κασσελάκης, βολεύει στη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Ισως έτσι να εξηγείται και η σπουδή της ΝΔ να παρέμβει στις εσωκομματικές μας εξελίξεις και να στηρίξει ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητά του», ανέφερε σε άρθρο της στα «Παραπολιτικά» η Ολγα Γεροβασίλη.

«Ακόμα και όταν κλείσει το κεφάλαιο Κασσελάκη, με το καλό, είναι αμφίβολο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ξανασταθεί στα πόδια του; Εχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του, και σαν κόμμα και σαν στελεχικό δυναμικό. Είναι ένα στοίχημα», δήλωσε ο Γ. Τσίπρας, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει να κάνει «τη μέγιστη δυνατή ζημιά μέχρι να φύγει».

«Μπροστά σε όλο αυτό το πρόβλημα, νομίζω είναι δευτερεύον το αν έχουμε 36 έδρες εμείς και 32 το ΠΑΣΟΚ ή αντιστρόφως», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για την «επόμενη μέρα» τόνισε ότι «πρέπει να γίνει σοβαρός απολογισμός, κατά τη γνώμη μου επώδυνος, και με ονοματεπώνυμα».

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται, ο πρώην πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας συνεχίζει τις παρεμβάσεις του μέσω του Ινστιτούτου που έχει ιδρύσει. Σήμερα διοργανώνει εκδήλωση για την ελληνική Οικονομία, με τίτλο «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για τη σταδιακή σύγκλιση με την ΕΕ» και ομιλητές πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γ. Δραγασάκης, ο Γ. Χουλιαράκης, ο Ν. Χριστοδουλάκης και η Λ. Κατσέλη.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog