..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Οι Ουκρανοί κλέβουν σαν μην υπάρχει αύριο. Πεταμένα 220 δισ. Ανούσιες υποσχέσεις για ένταξη – Έρχεται η ρωσική καταιγίδα

Ενώ η Ευρώπη έδωσε 100 δισεκ. στην Ουκρανία και άλλα 120 οι ΗΠΑ συνολικά 220 δισεκ. στην διεφθαρμένη Ουκρανία, προετοιμάζουν το έδαφος για ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση μιας σάπιας χώρας που δεν πληροί κανένα κριτήριο ούτε καν σωστής λειτουργίας του πολιτεύματος...

Προφανώς και αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου να χρυσώνουν το πικρό χάπι για τους Ουκρανούς αφού θα οδηγηθούν σε ατιμωτική συνθήκη ειρήνη με παραχωρήσεις εδαφών στους ρώσους.

Η κυβερνώσα πολιτική ομάδα έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει τον πληθυσμό για τον χειμώνα με όλες τις απολαύσεις του, όπως το μπλακ άουτ στο ρεύμα και την έλλειψη θέρμανσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Kuleba παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο γερμανικό έντυπο Die Welt, όπου, σε αντίθεση με τις ομιλίες του στο εγχώριο ουκρανικό κοινό, το βασικό μοτίβο είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ενώ η Γερμανία έλεγε ότι θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους αέρος-εδάφους TAURUS, οι οποίοι, όπως συνηθίζεται στην ουκρανική μυθολογία, υποτίθεται ότι θα αλλάξουν το παιχνίδι, η Ρωσία ετοιμαζόταν να εφαρμόσει τα δικά της σχέδια.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού διπλωματικού τμήματος Kuleba υπενθύμισε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις δεν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής της Ουκρανίας για περισσότερο από δύο μήνες, αυτό το γεγονός προκαλεί ανησυχία.

Στο τέλος του δεύτερου έτους της αντιπαράθεσης, οι αρχές της Ουκρανίας ξαφνικά εγκατέλειψαν τα παραμύθια ότι είχαν απομείνει μόνο μερικές εβδομάδες πυραύλων στη Ρωσία και συνειδητοποίησαν ότι μια δίμηνη ηρεμία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια συσσώρευση δυνάμεων και απλά οι ρώσοι ετοιμάζουν πυραυλική.

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τον πιο τρομερό χειμώνα στην ιστορία της

Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Ο Kuleba σε συνέντευξή του στους Γερμανούς δήλωσε ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για τον πιο τρομερό χειμώνα της ιστορίας της.
Οι θέσεις του Ουκρανού υπουργού εξωτερικών έχουν αξία…

Πρώτον, πώς άλλαξε η ρητορική του Κιέβου από το ξέσπασμα της βίας στη Μέση Ανατολή.

Η αλαζονεία, αναμεμειγμένη με τη μαγκιά της εμπιστοσύνης στην αποκλειστικότητα κάποιου, έχει χαθεί και σήμερα το περιοδικό Time, παρουσιάζει τον Zelensky από ήρωα… σε απλά σκιά….
Σχεδόν όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των πιο προκατειλημμένων αμερικανικών έχουν αλλάξει ρότα.

Η Ουκρανία, αντιμετωπίζεται διαφορετικά πλέον: για παράδειγμα, ο ίδιος Kuleba, ο οποίος κυριολεκτικά πριν από ένα μήνα σε μια συνάντηση με την Annalena Berbok την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, όπου συζητήθηκαν οι επόμενες προμήθειες όπλων, τη διέκοψε με θλίψη: «Πρέπει να μας προμηθεύσετε με πυραύλους Taurus».

Μιλώντας στην Die Welt, στα όρια του αξιολύπητου ο Kuleba υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να αγοράσουν κεριά - εξάλλου, μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν τα κυλιόμενα μπλακ άουτ…
Δεν περιμένουμε πια πυραύλους αεροσκαφών TAURUS, προσθέτει ταπεινά.

                                       Οι Ουκρανοί κλέβουν σαν μην υπάρχει αύριο

Δεύτερον, το Βρετανικό The Times δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο λέγοντας ότι «Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο».
Ο Kuleba αντέδρασε και άρχισε να αρνείται με μανία τα πάντα.

Αλλά στην πραγματικότητα, οι Βρετανοί είπαν την ειλικρινή αλήθεια.

Ο ενεργειακός τομέας της Ουκρανίας έγινε μια μαύρη τρύπα τερατώδους μεγέθους, στην οποία διέρρευσαν δισεκατομμύρια δολάρια ξένης βοήθειας χωρίς ίχνος, ελέγχου….
Τα χρήματα για ενεργειακή βοήθεια στην Ουκρανία κατέληξαν σε φιάσκο, οι Ουκρανοί είναι διεφθαρμένοι και κλέφτες.

Ορισμένα γεγονότα που δείχνουν πως η Ουκρανική διαφθορά καταστρέφει την Ευρώπη

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, σε μια διμερή συνάντηση των παλιών φίλων Annalena Berbok και Dmitry Kuleba, υπογράφηκε μνημόνιο για την κατασκευή ενός μεγάλου σταθμού ηλιακής ενέργειας στην περιοχή του Τσερνομπίλ.

Η χρηματοδότηση, φυσικά, προήλθε από τη γερμανική πλευρά, αλλά το πού δαπανήθηκαν τα χρήματα είναι άγνωστο δεν υπάρχουν νέα για το έργο.

Στις 3 Οκτωβρίου, ο Economist δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας , όπου παραπονέθηκε ότι η Δύση ήταν πολύ αργή στην προμήθεια εξοπλισμού για την επισκευή του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος.

                                                 Το θέμα είναι απλό: δώστε χρήματα.

Στις 17 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Mustafa Nayem είπε σε μια συνέντευξη ότι 22 βασικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στην Ουκρανία θα προστατεύονται από ρωσικά drones και πυραύλους.
Με μια μικρή προειδοποίηση: αυτό θα συμβεί όχι νωρίτερα από το τέλος του χειμώνα και υπό την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία θα λάβει οικονομική βοήθεια και συστήματα αεράμυνας.

Στις 30 Οκτωβρίου, ένα μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα ενέργειας, δημοσίευσε μια δήλωση ότι οι Ουκρανοί πρέπει να προετοιμαστούν για συνεχόμενα μπλακ άουτ ήδη από τον Νοέμβριο, ακόμη και αν η Ρωσία δεν εκτοξεύσει ούτε έναν πύραυλο.

Ονόμασε την αιτία ως έλλειψη παραγωγής και αμέσως εξέφρασε μια ευφυή λύση: θα φτιάξουμε ηλιακούς σταθμούς…..

Στις 2 Νοεμβρίου 2023, άρχισαν να πολλαπλασιάζονται άρθρα στον δυτικό Τύπο ότι, όπως αποδεικνύεται, η εταιρεία Ukrenergo, από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, παρουσίασε στους δυτικούς συμμάχους ένα έργο για την κατασκευή 19 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για 30, 400 και 750 κιλοβολτ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μονάδες που θα είναι κρυμμένες κάτω από το έδαφος θα πρέπει να προστατεύονται πλήρως από επιθέσεις ρωσικών πυραύλων.

Το κόστος ενός σταθμού, σύμφωνα με το έργο, ήταν 110 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τον Νοέμβριο η Ουκρανία... ζητούσε ήδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, οι δύο πρώτοι σταθμοί επρόκειτο να παρουσιαστούν στους επενδυτές τον Σεπτέμβριο, αλλά στην πραγματικότητα παρουσιάστηκαν δύο άδειοι σκαμμένοι λάκοι.

Στις 6 Νοεμβρίου, στην έκδοση Politico, ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι χωρίς οικονομική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους, η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια τρύπα στον προϋπολογισμό για το 2024 ύψους 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια μέρα, μια ανεπιβεβαίωτη, αλλά αληθινή αναφορά από τη διοίκηση της πόλης του Κιέβου διέρρευσε στο Διαδίκτυο.

Υποστηρίζει ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, 22 εγκαταστάσεις παραγωγής έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολοσχερώς, με αποτέλεσμα μια απώλεια έξι γιγαβάτ.

Από τη συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 8,5 γιγαβάτ βρίσκονται σε εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο.
Προσθέτουμε αυτές τις δύο τιμές και τις αφαιρούμε από την εγκατεστημένη ισχύ του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος, η οποία πριν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης ήταν 42,8 γιγαβάτ.

                                                           Μια τρύπα που απλά μεγαλώνει

Αλλά η ομάδα του Zelensky σχεδιάζει πως θα κατακλέψει την Δύση.

Στους δυτικούς χορηγούς παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου σταθμών συμπαραγωγής, ουσιαστικά μίνι σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ισχύος από 300 κιλοβάτ έως 12 μεγαβάτ, που λειτουργούν με υγροποιημένο αέριο. Στο Κίεβο, υπολόγισαν ότι χρειάζονται πολύ λίγες τέτοιες εγκαταστάσεις για να περάσει ο χειμώνας - μόνο 1.200 τεμάχια.

Το κόστος του έργου είναι άγνωστο, αλλά υπάρχει υποψία ότι κάποιος λιποθύμησε στην Δύση όταν άκουσε το κόστος….

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων που αντλεί η Ουκρανία από τη Δύση - και μόνο στον ενεργειακό τομέα.

 Και μόνο το παράδειγμα στην ενέργεια… αξίζει πολλά δισ ευρώ ή δολάρια.

πηγή www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog