..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Το γαρ πολύ της θλίψεως...

 

Μαθήματα ...«τετράγωνης λογικής» παραδίδουν τα γνωστά παπαγαλάκια της ευρωατλαντικής προπαγάνδας, που προσπαθούν μάταια να συκοφαντήσουν και να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή αποκαλύπτει και προειδοποιεί τον λαό για τους κινδύνους από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς.

Με αφορμή μια «έρευνα» της αντιπολιτευόμενης ρωσικής εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα», διακινείται αυτές τις μέρες στον Τύπο ότι το ΚΚΕ κατατάσσεται στις πιο «φιλορωσικές» δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου, με κριτήριο τη στάση που κράτησε σε ψηφίσματα και αποφάσεις σχετικά με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να ταυτιστεί το ΚΚΕ με ακροδεξιές και άλλες δυνάμεις στην ΕΕ, που διατηρούν παραδοσιακά σχέσεις με το καθεστώς της Ρωσίας και στηρίζουν την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία. 

Η «λογική» όσων σκόπιμα αναπαράγουν τέτοιες αθλιότητες είναι γνωστή: Οποιος δεν είναι με το ΝΑΤΟ και δεν ασπάζεται το «δόξα στην Ουκρανία» της κυβέρνησης Ζελένσκι είναι με τη Ρωσία του Πούτιν!

Τα ψηφίσματα που καταψηφίζει το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι «πολεμικά ανακοινωθέντα» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης στην Ουκρανία. 

Είναι «καλέσματα» προς τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τους πολεμικούς προϋπολογισμούς τους και να συνεισφέρουν με περισσότερα όπλα στον πόλεμο. Είναι κυρώσεις που πληρώνουν οι λαοί, την ώρα που τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μονοπώλια συνεχίζουν να κάνουν τρελές δουλειές ακόμα και με ρωσικές εταιρείες.

Το ζόρι τους είναι λοιπόν ότι το ΚΚΕ δεν συγχρονίζεται με την ευρωατλαντική «χορωδία», που προσπαθεί να κάνει τους λαούς συμμέτοχους στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, ακόμα και κρέας για τα κανόνια τους σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου. 

Τους κάθεται στον λαιμό ότι το ΚΚΕ διαδήλωσε από την πρώτη μέρα πως «δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών» και ότι αυτό το κάλεσμα βρίσκει απήχηση σε ευρύτερο λαϊκό κόσμο. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την ώρα που διακινούν τέτοιες βρωμιές, έρχεται η έκθεση του ΝΑΤΟ για το 2022 να καταγράψει ένα 45% του ελληνικού λαού που «δεν εμπιστεύεται» την ιμπεριαλιστική συμμαχία, βυθίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερη θλίψη τους τηλεβόες της ...ανεξάρτητης ΝΑΤΟικής δημοσιογραφίας στη χώρα μας.

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog