..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δεκάδες χιλιάδες λόγοι (ΦΩΤΟ)

 Έκαναν ότι μπορούσαν… Κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αστικά επιτελεία και παπαγάλοι κάθε είδους.

Εβαλαν εμπόδια και τρομοκράτησαν…

Εκλεισαν το μετρό και όλους τους σταθμούς. Μίλησαν για τα επεισόδια «που με 1000% βεβαιότητα θα γίνουν» όπως έλεγε ένας από τους δημοσιογράφους τους πρωί πρωί. Προετοίμασαν και τους γνωστούς μηχανισμούς…

Εκαναν ότι «συμπονάνε» και ότι πήραν το μήνυμα από τους διαδηλωτές…

Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξήγγειλε νέους πακτωλούς στους ομίλους και μειώσεις δρομολογίων, προαναγγέλλοντας ότι θα συνεχίσει στις ίδιες «ράγες», αυτές της «απελευθέρωσης» και της πολιτικής που σκοτώνει για τα κέρδη!

Δασκάλεψαν το λαό και τη νεολαία…

Οτι τώρα δεν είναι ώρα για οργή και για να ψάχνουμε για τους ένοχους, ότι προς θεού δεν πρέπει να τους πάρει όλους η μπάλα και πιο πολύ το σάπιο σύστημα τους, είπαν να κάτσουν στη γωνία και να περιμένουν τις εκλογές… για να αλλάξει ο Μανωλιός και να συνεχίσει αλλιώς την ίδια πολιτική.

Είπαν ότι δεν φταίει η πολιτική της ΕΕ, δεν φταίει το αστικό κράτος, «δεν φταίνε οι κυβερνήσεις από τον Τρικούπη και μετά» που έσπασαν τον ΟΣΕ σε χίλια κομμάτια και τον εμπορευματοποίησαν, δε φταίει η υποχρηματοδότηση, το κέρδος που βάζει την ασφάλεια του λαού στο ζύγι… Φταίει ο άνθρωπος που κάνει λάθη και τα ρουσφέτια τους, φταίει η κακιά η (χ)ώρα, φταίει που δεν πρόλαβαν να βάλουν μερικά φανάρια.

Αποδείχτηκε ότι είχαν δεκάδες χιλιάδες λόγους…

Οσοι και οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που πλημμύρισαν απ’ άκρη σ’ άκρη όλη την Ελλάδα, σε μια πρωτοφανή απεργιακή κινητοποίηση, διαβεβαιώνοντας:

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!

Διαβεβαιώνοντας ότι ξέρουν τον ένοχο:

Δεν φταίει «η κακιά η (χ)ώρα!» Φταίει το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα!

Διαβεβαιώνοντας, όπως ακούστηκε από τις απεργιακές συγκεντρώσεις ότι συνεχίζουμε:

«Με οργάνωση και αγώνα. Η ζωή μας δεν είναι κόστος. Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές συγκοινωνίες για τον λαό. Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις πόλεις και στα χωριά, παντού. Για να έχουμε δημόσια και σύγχρονη Υγεία για όλο τον λαό. Για να ξεριζώσουμε την εγκληματική πολιτική του κέρδους, την καρδιά του κτήνους»!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog