..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων -- Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια, στην πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

 

Με την οργή να ξεχειλίζει για αυτή την ανείπωτη τραγωδία, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έως τώρα έχουν εντοπιστεί 40 νεκροί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ακόμη δύο άτομα που έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους, αλλά δεν έχουν ανασυρθεί ακόμη από τα σωστικά συνεργεία.

Στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής, εκφράστηκαν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Στα Νοσοκομεία νοσηλεύονται 72 τραυματίες, εκ των οποίων 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Πηγή: Associated Press

Στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τα Τέμπη, επέβαιναν πολλοί φοιτητές, οι οποίοι επέστρεφαν στις πόλεις που σπουδάζουν μετά το τριήμερο. 

Οι λεπτομέρειες για τα θύματα συγκλονίζουν. Όπως για τις τρεις φοιτήτριες από την Καλαμπάκα - τις δίδυμες αδελφές και την ξαδέλφη τους- που σκοτώθηκαν στο πρώτο ταξίδι τους με τρένο. Οι τρεις αδικοχαμένες κοπέλες ήταν φοιτήτριες στο ΑΠΘ και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, μετά το τριήμερο.

                                 Δραματικές σκηνές στα Νοσοκομεία της Λάρισας

Πηγή: Eurokinissi

Εικόνες αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου δεκάδες γονείς και άλλοι συγγενείς περιμένουν να ενημερωθούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Στο Νοσοκομείο γίνεται η ταυτοποίηση των σορών. Πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο πατέρας του φίλου μιας φοιτήτριας από την Κύπρο δείχνει την φωτογραφία της στα κανάλια και κάνει έκκληση σε όποιον την είδε να δώσει πληροφορίες. 

                                      «Ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Β. Βαθρακογιάννης, δήλωσε πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι - εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια.

Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε. Στο συγκεκριμένο βαγόνι, όπως είπε, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έπιασαν ακόμη και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου γεγονός που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

«Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τα ευρήματα από το σημείο της τραγωδίας, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι μεγαλύτερος», επισήμανε.

Αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι και με διασωστικά εργαλεία αφαιρούνται τμηματικά τα κομμάτια του, ενώ όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας σε αυτό, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν στο τρίτο βαγόνι.

902.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ: ΛΑΡΙΣΑ. Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό επιβατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog