..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ «Λερναία ύδρα», στο βούρκο του σάπιου συστήματος.

Η αντικομμουνίστρια Εύα Καϊλή στη φυλακή

Σήμερα αναμένονται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τις βελγικές αρχές σχετικά με το νέο σκάνδαλο διαφθοράς στην ΕΕ, με τις πληροφορίες που αποτυπώνουν τη εμπλοκή επιχειρηματιών, ευρωβουλευτών και υπουργών, εργοδοτικών συνδικαλιστών, ΜΚΟ να επιβεβαιώνουν τους «δεσμούς αίματος» της ιμπεριαλιστικής ένωσης, των θεσμών της, όσων την υπηρετούν με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, κάνοντας τη «φυτώριο» όλων των σχετικών υποθέσεων. 

Ανάμεσα στα άλλα αναμένεται να ξεκαθαριστεί και το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και... υπέρμαχος των εργατικών δικαιωμάτων στο Κατάρ, Ευα Καϊλή, η οποία έχει προσαχθεί με την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας, μετά από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και στο σπίτι της όπου σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’Echo, φέρεται να βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα». Η ίδια εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι και ο πατέρας της. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η Εύα Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι (στο σπίτι του φέρεται να βρέθηκαν 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ είναι και ο ιδρυτής της υπό διερεύνηση ΜΚΟ «Fight Impunity»), ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος ήταν για χρόνια ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι οι βελγικές αρχές διενήργησαν έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών δύο Βέλγων ευρωβουλευτών, της Μαρί Αλένα, πρώην υπουργού του Βελγίου και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι επίσης ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι αρχές κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σφράγισαν τα γραφεία των βοηθών τους..

Συνολικά οι βελγικές Αρχές έκαναν χθες τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών.

Στο μεταξύ μετά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του Ν. Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε σήμερα την Εύα Καϊλή «δούρειο ίππο της ΝΔ» στο ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι η διαγραφή της έγινε για πολιτικούς λόγους, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –  Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος ζήτησε την επιστροφή της έδρας της.  

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog