..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Ψέμα και αντιΚΚΕ εμπάθεια: Αδέλφια δίδυμα, η παρέα του Κοψίδη


 Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με περιβόητες ανεμοδούρες που τελευταίως -μετά από μία μακρά περιήγηση- έχουν προσγειωθεί εντός, εκτός και επί τα αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια και ο ψεύτης πολύ μεγάλο θράσος. 

Ο λόγος για ένα κείμενο του Μ. Κοψίδη στο tvxs που με ψέματα και τη γνωστή, μπόλικη εμπάθειά του για το ΚΚΕ επιχειρεί να χρεώσει στο ΚΚΕ «στάση σιωπής» για τη «Novartis». 

Μάλιστα, ο «αρθρογράφος» αναφέρει ότι άκουσε και την τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και καταστάλαξε πως από το ΚΚΕ δεν υπάρχει «καμία απολύτως αναφορά για τη ''Novartis'' μετά την απόφαση της δικαιοσύνης».

 Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή το πάει γυρεύοντας, παραθέτουμε το ακριβές απόσπασμα από τη δευτερολογία του Δ. Κουτσούμπα στη συζήτηση στη Βουλή για την «κοινωνική πολιτική», που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιούλη:

«Κι επειδή παρά τις διαφορές σας, οι οποίες υπάρχουν, στα μεγάλα και σημαντικά όμως συγκλίνετε. Θα σας βόλευε πάρα πολύ και τους δύο η όλη αντιπαράθεση, και ειδικά η ατζέντα μπροστά στις εκλογές, να εξαντλούνταν σε ζητήματα σκανδάλων, κολλητών, "Novartis", τηλεοπτικών αδειών, κλπ. και μάλιστα με τέτοιον τρόπο που δεν αγγίζουν καν την αιτία και την ουσία των σκανδάλων.

Συζητάμε εδώ και 5-6 χρόνια για τη "Novartis", ένα σκάνδαλο που το εργαλειοποιήσατε και οι μεν και οι δε, γιατί πολύ απλά δεν τολμήσατε να θίξετε την ουσία του προβλήματος. Και η ουσία είναι οι ανταγωνισμοί γύρω από το φάρμακο-εμπόρευμα που ακουμπούν και τον κρατικό μηχανισμό!

Συζητάμε για τη "Novartis" και ρωτάμε κάτι απλό: Διεκδίκησε χρήματα κάποια κυβέρνηση από τη "Novartis"; Είτε η κυβέρνηση της ΝΔ είτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά τα χρήματα που λέτε ότι κόστισαν στον ελληνικό λαό! Ακόμη στα μαγειρέματα είσαστε. Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε, αλλά νομοθετείτε και μάλιστα μέσα στην πανδημία νέα δωράκια σε φαρμακοβιομήχανους και σε άλλους ομίλους του τομέα της Υγείας. 

Συζητάμε εδώ και χρόνια για τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της και δεν τόλμησε καμία κυβέρνηση, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, να κάνει το στοιχειώδες: Να μη διορίζεται η ηγεσία των Ανώτατων Δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε»

902.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ: Μάκης Κοψίδης: Επαγγελματίας γυρολόγος

Ο Μάκης Κοψίδης κατηγορεί για οπορτουνισμό το ΚΚΕ και σπάει το κοντέρ της γραφικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog