..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Μαρία Ζαχάροβα στην Jen Psaki: Κι όμως, στο Ντονμπάς υπάρχουν ομαδικοί τάφοι ! Προειδοποίηση. Σκληρές εικόνες

                        
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών 🇷🇺 
Μαρία Ζαχάροβα.

Απευθύνομαι στους συναδέλφους μου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Σε σχέση με τις δηλώσεις του καγκελάριου Scholz ότι «οι ισχυρισμοί περί γενοκτονίας στο Ντονμπάς, είναι με γελοιότητα», θα σας αποστείλουμε σύντομα υλικό για τους μαζικούς τάφους στην περιοχή αυτή, προκειμένου να εξοικειωθεί με αυτούς η γερμανική ηγεσία.

Το υλικό αυτό δεν είναι δημοσιεύσιμο, επειδή, οποιαδήποτε πλατφόρμα θα μπορούσε να το αποκλείσει λόγω της ακατάλληλης φύσης του, ως «μη αποδεκτό περιεχόμενο». Έχουμε ήδη στείλει ένα παρόμοιο σετ από το εν λόγω υλικό στην Ουάσιγκτον.

Σας προειδοποιώ, ακόμη και όσοι έχουν «τα έχουν δει όλα», δεν αντέχουν να δουν αυτό το υλικό.

Πάντως, ενόσω οι διπλωματικοί δίαυλοι ετοιμάζουν να σας το στείλουν, μπορείτε εν τω μεταξύ να μελετήσετε τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη δημοσιότητα.

                          Και παρακάτω παραθέτει τις σχετικές διευθύνσεις.

Εμείς μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε το υλικό από μια εξ αυτών που αποτελεί και απάντηση της Ζαχάροβα, όπως την ανάρτησε στις 17 Φεβρουαρίου, στην επίσημη σελίδα του Ρωσικού ΥΠΕΞ, με αφορμή τις Δηλώσεις της αμερικανίδας εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Τίτλος : Σχετικά με ομαδικούς τάφους πολιτών στο Ντονμπάς «Donbass».


Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki αμφισβήτησε τις ρωσικές δηλώσεις σχετικά με την ανακάλυψη μαζικών τάφων αμάχων στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό μπορεί να είναι παραπληροφόρηση.

                       Απόσπασμα από το κείμενο της χθεσινής της ενημέρωσης:

Ερώτηση: Μπορείτε να σχολιάσετε τη Ρωσική έρευνα σχετικά με τους φερόμενους μαζικούς τάφους αμάχων που υποτίθεται ότι εκτελέστηκαν από τις Ουκρανικές δυνάμεις στις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές στην ανατολική Ουκρανία; Θεωρείτε ότι αυτό αποτελεί μέρος των «επιχειρήσεων με πλαστή σημαία» για τις οποίες έχετε προειδοποιήσει;

Jen Psaki : Ασφαλώς. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με αυτό που ακούσατε από τον Πρόεδρο χθες και από τον Υπουργό Μπλίνκεν σήμερα το πρωί: βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου πιστεύουμε ότι μια εισβολή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, και ότι θα προηγηθεί μια κατασκευασμένη πρόφαση την οποία οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία για να εξαπολύσουν μια εισβολή.

Και έχουμε δει – και μάλιστα κάναμε εδώ, μια μικρή αναφορά σε αυτό – έχουμε δει αυτές τις τακτικές να χρησιμοποιούνται στο παρελθόν. Συνεπώς, μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό) τις αναφορές που μόλις αναφέρθηκαν, τους ισχυρισμούς περί προβοκάτσιας στο Ντονμπάς, τις ψευδείς ειδήσεις από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Νομίζω ότι πρέπει όλοι σας να έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά και να έχετε υπόψη σας αυτό το ενδεχόμενο για ψεύτικα βίντεο, ψευδείς κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων ή αναφορές για επιθέσεις εναντίον Ρώσων στρατιωτών που όμως δεν έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από «επιχειρήσεις με πλαστή σημαία» και προφάσεις που θα ήταν αναμενόμενο να προηγηθούν μιας εισβολής. Μένουμε προς το παρόν σε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας.

Αγαπητή Jen, ίσως να είναι από άγνοια, που επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να εξηγήσει γιατί αμφισβητείς τα βάσανα των κατοίκων του Ντονμπάς.

Συμπλήρωσε τα κενά που έχεις και αναζητήστε το σχετικό υλικό, ζητήστε αυτά τα στοιχεία των «αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών» στα οποία συνεχώς αναφέρεστε.

Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να μιλάει τόσο ανεύθυνα για τόσο τραγικά θέματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα.

Θα σου παρουσιάσω τις φωτογραφίες. Ελπίζω ότι θα είναι πιο ενδεικτικές από τις εκθέσεις των «αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών» που κανείς δεν έχει δει.

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς ομαδικούς τάφους, τις λεγόμενες σποραδικές ταφές, θυμάτων της ουκρανικής επίθεσης που ανακαλύφθηκαν το 2021. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, μπορεί να είναι δεκάδες. Περισσότερα από τριακόσια πτώματα πολιτών έχουν ήδη εκταφεί ως θύματα αδιάκριτων βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

(Φωτογραφία από ανακάλυψη μυστικής μαζικής ταφής από την επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής https://sledcom.ru/news/item/1656580/).

Και αυτές, Jen, είναι οι ταφόπλακες για τους νεκρούς που στήνονται στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς. Ταφόπλακες στη μνήμη των θυμάτων των Ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας: με ονόματα και επώνυμα. Κοιτάξέ τα. Τα δύο πρώτα, είναι μνημεία για τα παιδιά.

Μπορώ να στείλω κι άλλες φωτογραφίες ακόμη. Απλά πρέπει πρώτα να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Πρόκειται για φωτογραφίες που είχαν ήδη δημοσιευθεί στα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης από μαζικούς τάφους ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της Ουκρανικής Εθνοφρουράς. Κοίταξε αυτά τα πτώματα, ανάμεσά τους είναι πολίτες από τις περιοχές του του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Υπάρχουν ήδη επίσημα καταγεγραμμένες χιλιάδες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες. Ορισμένες από αυτές είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές επειδή τα θύματα είναι παιδιά. Ακολουθούν μόνον αυτές που αφορούν τρία από αυτά.

Το βράδυ της 6ης Ιουλίου του 2014, στρατιώτες των Ουκρανικών δυνάμεων άνοιξαν πυρ με πολυβόλο εναντίον του αυτοκινήτου της οικογένειας Μαμεντχάνοβ (Мамедхановых) στην πόλη Μπιελαζόρσκαγιε(Белозёрское). Οι Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν τη 12χρονη κόρη της Ιρίνα και του Ρουσλάν Μαμεντχάνοφ,

Το περιστατικό είχε περιγραφεί αναλυτικά στο: https://russian.rt.com/ussr/article/702288-sasha-mamedhanova-ubiistvo-ukrainskii-blokpost.

Στις 13 Αυγούστου 2014, η Ουκρανική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει παιδική παραλία στο Ντονμπάς, εκεί που πηγαίνουν οικογένειες με παιδιά για να χαλαρώσουν.

https://russian.rt.com/ussr/article/909362-ukraina-prestupleniya-obstrel-zugres-ruban

(Σημ. Μετ. Υπάρχει και σχετικό βίντεο με τα στοιχεία του υλικού του βομβαρδισμού : https://www.youtube.com/watch?v=JS8iP8h7PGs&ab_channel=TKUnion)

Στις 3 Απριλίου του 2021, η Ουκρανική πλευρά παραβίασε το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός και άνοιξε πυρ στα περίχωρα της περιοχής του Ντονέτσκ. Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Ένα τετράχρονο παιδί έχασε τη ζωή του και η 66χρονη γιαγιά του τραυματίστηκε από έκρηξη στην αυλή του σπιτιού τους στο χωριό Αλεξάντροβσκε.

https://russian.rt.com/ussr/article/849921-ukraina-prestupleniya-obstrel-donetsk-malchik-babushka

Αγαπητή Jen, σε παρακαλώ. 

Μην ξαναμιλήσεις ποτέ με τέτοια αλαζονεία για γεωπολιτική όταν πρόκειται για απώλειες αμάχων. Είναι μία ανεπούλωτη πληγή στις καρδιές των πατεράδων και των μανάδων στην Λ.Δ. του Ντονέτσκ και στην Λ.Δ. του Λουγκανσκ. 

Μην πέφτεις τόσο χαμηλά.

Μαρία Ζαχάροβα.

πηγή: seisaxthiablog

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog