..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Νέο βήμα εμπλοκής της Ελλάδας .....

Στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ καταφθάνουν στη βάση της Σούδας!

Πηγή: Associated Press

 Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ιπτάμενα τάνκερ των ΗΠΑ «KC-135» θα μετασταθμεύσουν σε ελληνικά αεροδρόμια, τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά Β52 των ΗΠΑ, (ικανά να διανύουν τεράστιες αποστάσεις και να φέρουν πυρηνικά) ετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθούν τις επόμενες μέρες να προσγειωθούν στη Σούδα, σε άλλο ένα δείγμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Εξάλλου, τη Δευτέρα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52των ΗΠΑ, αφού πέταξαν από τη Βρετανία στη Ρουμανία και παρέμειναν εκεί σε ύψος 8.000 μέτρων για «επίδειξη ισχύος» προς τη ρωσική πλευρά, πέταξαν νότια στη Βουλγαρία. Εκεί, αφού ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο, στράφηκαν νοτιοδυτικά, εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 16.18, όπου τα υποδέχτηκε ζεύγος ελληνικών «F-16» που απογειώθηκε από την Αγχίαλο και τα συνόδευσαν δυτικά έως το FIR Ρώμης, όπου τη συνοδεία του ανέλαβε η ιταλική Αεροπορία.

Οπως αναφέρεται, εξάλλου, από το ΓΕΕΘΑ, μετά από αίτημα της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη (USEUCOM), τα 2 βομβαρδιστικά κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της επιχείρησης «ONYX HOOK» πραγματοποίησαν στο FIR Αθηνών συνεκπαίδευση αναχαίτισης και συνοδείας από ζεύγος ελληνικών «F-16», με διαδρομή πάνω από τη Θράκη, τις Βόρειες Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, οπότε και εξήλθαν στα δυτικά όριά του.

«Η εν λόγω δραστηριότητα καταδεικνύει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας - ΗΠΑ και εντάσσεται στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς την συνεχώς αναβαθμιζόμενη και πολυεπίπεδη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών τόσο στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (σ.σ. η κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις) όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο», τονίζεται από το Επιτελείο.

Σημειωτέον, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, κατασκοπευτικό αεροσκάφος του US Navy τύπου «EP-3E» σηκώθηκε και σήμερα από τη Σούδα (όπως γίνεται, άλλωστε, συνεχώς, όλες αυτές τις μέρες) και αναπτύχθηκε στη Δυτική Μαύρη Θάλασσα, συλλέγοντας εικόνα για τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυξάνουν σταδιακά την πίεση στην Οδησσό. Επίσης, UAV του ΝΑΤΟ, τύπου RQ-4D (το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ), σηκώθηκε από τη Βάση τους στη Σιγκονέλα και διασχίζοντας το FIR Αθηνών, έφτασε στη Μαύρη Θάλασσα.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog