..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Το σκυλολόι των ΜΜΕ ενάντια στο .....ΚΚΕ

Το «τσιουάουα» του ΣΚΑΪ δαγκώνει κάθε πρωί το κουκλάκι του πρέσβη, από τη λύσσα του να κατατάξει το ΚΚΕ στους «υποστηρικτές του Πούτιν». 

Αυτόν που τα αφεντικά του έκαναν παρέα τόσα χρόνια, πριν τα σπάσουν για να μοιράσουν κέρδη και αγορές. Ολόδικός τους είναι ο Πούτιν, που τώρα χρησιμοποιούν σαν «σκιάχτρο» για να ξεπλύνουν τα ευρωατλαντικά τους εγκλήματα. 

Το γερο-μπουλντόγκ των «Νέων», πάλι, βραχνιάζει και γρυλίζει κάθε μέρα από το οπισθόφυλλο για τις «γεωπολιτικές πραγματικότητες» που «δεν ορίζονται από το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ» αλλά από τους ΝΑΤΟικούς πατρόνες του, γι' αυτό και ο λαός πρέπει πάραυτα να επιλέξει στρατόπεδο ληστών, για να μην έχουμε άλλα. 

Δηλαδή, «πας μη ευρωατλαντικός, βάρβαρος» και ...προδότης του «εθνικού συμφέροντος»! 

Και ο γνωστός Ραν Ταν Πλαν της ίδιας εφημερίδας, που δεν του ξεφεύγουν με τίποτα αυτά, έβαλε ξανά τη μουσούδα κάτω και χτες ανακάλυψε πως «οι Κουκουέδες στον Πειραιά», που διαδήλωσαν ενάντια στον ελλιμενισμό του «Σαρλ Ντε Γκολ», δείχνουν ότι «το ασαφές αμυντικό δόγμα αυτού του κόμματος αμφισβητεί την αμυντική θωράκιση της χώρας μας». 

Λες και το «Ντε Γκολ» ήρθε για να συνδράμει ...την παρέλαση και όχι την πολεμική διάταξη του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, που μόνο την «άμυνα της χώρας μας» δεν εγγυάται. Ο συγκεκριμένος μάλιστα δεν το θέλει και πολύ να αρχίσει να ζητάει και τίποτα ...κυρώσεις για όσους δεν «στέκονται» στο «ΝΑΤΟικό έδαφος», που έχει μετατρέψει τη χώρα και τον λαό σε στόχο και το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πιο σκούρο «γκρίζο» για χάρη της «ΝΑΤΟικής συνοχής». Αλλωστε, για να λυσσάει τόσο πολύ το ΝΑΤΟικό σκυλολόι, το αφεντικό θα έχει τα ζόρια του.

Βέβαια, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις οικονομικές σελίδες των ίδιων εφημερίδων, διαπιστώνει το βασικό υπόβαθρο αυτής της λυσσασμένης επίθεσης. 

Τα «Νέα», για παράδειγμα, με τις «ζυγές» σελίδες τους βαράνε σκοπιά μην ακουστεί κακή κουβέντα για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, και στις «μονές» διαφημίζουν τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» που ετοιμάζεται να παίξει το εφοπλιστικό κεφάλαιο στη μεταφορά LNG, στο πλαίσιο της «ενεργειακής απεξάρτησης» από τη Ρωσία. 

Χτες έγραφαν, χειροκροτώντας για μια ακόμα φορά τους «κερδισμένους» του πολέμου: «Κυρίαρχο ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αναμένεται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια ο ελληνικός εφοπλισμός, καθώς περίπου ένα στα πέντε πλοία του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς LNG ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα». 

Αυτή είναι άλλωστε και η αφετηρία από την οποία εφορμά όλο αυτό το σκυλολόι ενάντια στο ΚΚΕ και στο κάλεσμά του στον λαό να μη διαλέξει ληστή, να μη στοιχηθεί με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να παλέψει για την έξοδο της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Από τη μία δισεκατομμύρια που ζαλίζουν και από την άλλη αντικομμουνιστική τύφλωση, διαστρέβλωση, μίσος για την εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στο σάπιο σύστημα που γεννά τον πόλεμο.

από μέρα σε μέρα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog