..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ «Ουδέν σχόλιον» για τη δράση φασιστικών ομάδων, που επιβεβαιώνει το Προξενείο Μαριούπολης!

Στο στόχαστρο του ακροδεξιού «Τάγματος του Αζόφ» Ελληνες ομογενείς που προσπαθούν να φύγουν από την πόλη

«Ουδέν σχόλιο». Αυτή ήταν η απάντηση αρμόδιου παράγοντα του ΥΠΕΞ στο ερώτημα που υπέβαλε ο «Ριζοσπάστης» σχετικά με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του «Τάγματος Αζόφ» στη Μαριούπολη και την ευρύτερη περιοχή, με θύματα και τους Ελληνες ομογενείς τους οποίους, κατά τ' άλλα, επικαλείται η κυβέρνηση για να κλιμακώσει την εμπλοκή.

Και λίγες ώρες μετά, το Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη ερχόταν να επιβεβαιώσει εμμέσως πλην σαφώς τις καταγγελίες. Συγκεκριμένα το ελληνικό προξενείο - επικαλούμενο και τις ρωσικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου για έξοδο πολιτών προς τα ανατολικά και δυτικά σύνορα - ανακοίνωνε ότι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν μέρος του προσωπικού του γενικού προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που βρίσκονται εκεί, καθώς και Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να φύγουν με ίδια μέσα και τόνιζε ότι το σχέδιο εκκένωσης γίνεται «με πλήρη επίγνωση ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο διάφορες ομάδες να επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τη διέλευσή μας».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες έχουν συγκεντρωθεί αρκετές δημόσιες καταγγελίες τόσο στα social media όσο και σε συνεντεύξεις κατοίκων της Μαριούπολης σε τηλεοπτικούς σταθμούς όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη εν μέσω κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Θυμίζουμε ότι η Μαριούπολη είναι μια από τις περιοχές που όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, αναπτύσσει τη φρικιαστική του δράση το «Τάγμα Αζόφ», το φασιστικό στρατιωτικό τάγμα που αποτελεί επίσημα τμήμα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το «Τάγμα Αζόφ» χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας τους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικος της Μαριούπολης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να φύγει κανείς από εκεί καθώς στους δρόμους κυκλοφορεί «η ταξιαρχία Αζόφ, που είναι Ουκρανοί φασίστες, και άμα σε πιάσουν σε σκοτώνουν».
Στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» διεθνολόγος - διόλου «φιλικά προσκείμενος στη Ρωσία» (το αναφέρουμε για τους πολλούς πονηρούς...) - ανέφερε, το βράδυ της Δευτέρας, ότι οι φασίστες του «τάγματος Αζόφ» έχουν ναρκοθετήσει ολόκληρα συγκροτήματα πολυκατοικιών, ώστε να δυσχεράνουν αφενός την επίθεση και αφετέρου να αφήσουν πίσω συντρίμμια και νεκρούς αν η περιοχή καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό ή τις δυνάμεις των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών».

Αντίστοιχα έχουν αναφερθεί και από άλλους διεθνολόγους και στρατιωτικούς αναλυτές σε πολλά ΜΜΕ.

Οι μαρτυρίες είναι ανησυχητικές και αφορούν και τη ζωή της ελληνικής μειονότητας, που είναι στοχοποιημένη από το φασιστικό τάγμα εδώ και χρόνια.

Ουκρανία: Θερινή, παιδική «στρατιωτικο – πατριωτική κατασκήνωση»... από ναζί!
Χύνοντας δημητήριο στα μυαλά των παιδιών υπό τις «ευλογίες» του Κιέβου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
                                           Ποιους καλύπτουν;

Με βάση το ρεπορτάζ από τη Μαριούπολη και τις καταγγελίες κατοίκων ότι εμποδίζονται από φασιστικές ομάδες - και συγκεκριμένα από το «Τάγμα του Αζόφ» που δρα στην περιοχή, ενσωματωμένο στις δυνάμεις της πολιτοφυλακής, δηλαδή με την κάλυψη της κυβέρνησης και του στρατού - ο «Ριζοσπάστης» απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε πληροφορίες. Η απάντηση του υπουργείου, όπως διαβάζετε και στο σχετικό ρεπορτάζ, ήταν «ουδέν σχόλιο». Το βράδυ όμως, ήρθε η ανακοίνωση του Προξενείου Μαριούπολης να επιβεβαιώσει ότι «διάφορες ομάδες» δρουν στην περιοχή και ότι ενδεχομένως να «επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τη διέλευσή μας» κατά τη διαδικασία της σημερινής εκκένωσης της πόλης από «ασφαλή» σημεία. Γιατί το υπουργείο σιωπά και παριστάνει πως δεν ξέρει; Οι νεοναζιστικές ομάδες στην περιοχή έχουν όνομα. Ποιους προσπαθεί να καλύψει, την ώρα μάλιστα που Ελληνες ομογενείς γίνονται θύματα επιθέσεων από τέτοια φασιστικά αποβράσματα; Να ειπωθεί τώρα η αλήθεια και να εξαντληθεί κάθε μέσο ώστε να αποχωρήσουν οι ομογενείς με ασφάλεια.

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog