..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ: Απαγόρευση των πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Ελλάδας

Σε απαγόρευση πτήσεων των ρωσικών αεροσκαφών προχώρησε και η Ελλάδα, μετά τις χθεσινές σχετικές αποφάσεις της ΕΕ.

Σήμερα εκδόθηκε και τέθηκε σε ισχύ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η notam για απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας όλων των αεροσκαφών συμφερόντων Ρωσίας, που θα έχει τρίμηνη διάρκεια.

Καλά άμα πατήσει Ρώσος, την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα, πάρτε τηλέφωνο τον Κ....... 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

- Αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ, απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

- Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

- Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog