..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΧΕΠΑ: Οι υγειονομικοί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν φιμώνονται και ούτε τρομοκρατούνται (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι υγειονομικοί ούτε φιμώνονται, ούτε τρομοκρατούνται, έστειλαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι κάθε ειδικότητας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στη δίωξη του συναδέλφου τους, μέλους του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Α. Σιούλη, για δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβρη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ΕΝΙΘ είχε προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ. 

Θυμίζουμε ότι ο Α. Σιούλης κλήθηκε σε απολογία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά από αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου εργάζεται.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι άλλων σωματείων του Δημοσίου.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Ο Α. Σιούλης, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, σημείωσε ότι ενώ η Αθήνα φλέγεται και ο κίνδυνος είναι ορατός για άλλη μια φορά και για τη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του νοσοκομείου αντί «να σκύψει με σωφροσύνη για την επίλυση των προβλημάτων», προσπαθεί με αυταρχικό τρόπο «να φιμώσει τους εργαζόμενους και τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς» (δείτε εδώ βίντεο).

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δ. Κατσίμπα, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις, αφού έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ. Και πρόσθεσε πως αυτοί που θα έπρεπε να διωχθούν είναι οι διοικητές των νοσοκομείων που «εκείνες τις μέρες άνοιγαν απροετοίμαστα τα νοσοκομεία» και όχι οι υγειονομικοί που αποκάλυπταν την υποστελέχωση, την έλλειψη εξοπλισμού, την αδυναμία να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Υγεία κ.ά. (δείτε βίντεο εδώ).

Αυτό που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση είναι καταστολή, το κεφάλι κάτω και κλειστά στόματα, έτσι ώστε να κρύψει τις δικές της ευθύνες, είπε η Ε. Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ (δείτε βίντεο εδώ).

Στη συνάντηση - παράσταση που ακολούθησε, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τη δίωξη, επικαλούμενος ότι προέκυψε από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας. Την ίδια ώρα όμως δεν δεσμεύθηκε στο αίτημα των υγειονομικών να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του γιατρού του ΑΧΕΠΑ.

πηγή: 902.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog