..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Προβλήματα με τη σύμβαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εξυπηρέτηση στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας

Φωτό αρχείου Πηγή: Associated Press

Ερώτηση για τα προβλήματα με τη σύμβαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σχετικά με την εξυπηρέτηση στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΚΚΕ. 

Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος, Νίκος Παπαναστάσης, Γιάννης Δελής και Θανάσης Παφίλης έχει ως εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας το Μάρτιο 2020, είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τη διακοπή της σύμβασης της Πολεμικής Αεροπορίας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τη διακοπή απάντησε ότι "Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) έχει αναστείλει, μονομερώς και προσωρινά, την επί πιστώσει εκτέλεση συνταγών φαρμάκων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ)... Στην παρούσα φάση έχουν επιλυθεί ήδη τα περισσότερα θέματα που έχουν γνωσθεί από τον ΦΣΘ, ενώ αναμένεται άμεσα και η επίλυση του προβλήματος για τον τρόπο πληρωμής των λογαριασμών του, ώστε να αρθεί η εκ μέρους του αναστολή εκτέλεσης συνταγών".

Παρά την ανωτέρω απάντηση της κυβέρνησης το ΚΚΕ κατέθεσε εκ νέου ερώτηση τον Σεπτέμβριο 2020, διότι το πρόβλημα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης εξακολουθούσε να υπάρχει επί της οποίας η κυβέρνηση απάντησε ότι "ήδη έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα, που είχε εγείρει ο ΦΣΘ, και επίκειται η οριστική επίλυση του ζητήματος". Ωστόσο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με έγγραφό του προς τα φαρμακεία μέλη του γνώρισε ότι "Μετά την επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν και την ένταξη του Ταμείου στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την προσωρινή άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων. Στους επόμενους τέσσερις μήνες θα επανεκτιμηθεί η πορεία της συνεργασίας με το Ταμείο της Αεροπορίας".

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το παραπάνω γεγονός εντελώς επιδερμικά και υπό την πίεση του συνδικαλιστικού οργάνου των στρατιωτικών προσπάθησε να δώσει προσωρινή λύση, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιμετωπίζοντας τη φαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εντασσόμενη στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί για τη φαρμακευτική περίθαλψη όλων των πολιτών.

Με πρόσφατο έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναδεικνύεται η ανωτέρω επιδερμική και εντελώς ανοργάνωτη ενέργεια της κυβέρνησης, που μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού υπηρετούντες της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη μετέφεραν ότι φαρμακεία της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν πάλι να μην τους χορηγούν φάρμακα.

Ήδη το τετράμηνο που έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λήγει και αφενός τα στελέχη θα βρεθούν προ τετελεσμένης εκπλήξεως στο να μην μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης  και αφετέρου τα φαρμακεία να μην μπορούν να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν στη χορήγηση φαρμάκων.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την ταλαιπωρία των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και των οικογενειών τους, σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων. Τελικώς, η πολιτική που επέλεξε η κυβέρνηση να ακολουθήσει ακόμη και για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα, συνθλίβοντας δικαιώματα των πολιτών και ακυρώνοντας υποχρεώσεις της ίδιας, επιβεβαιώνει αυτά που το ΚΚΕ φωνάζει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση άμεσα για την οριστική λύση του προβλήματος με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης;».

902gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog