..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Πινγκ πονγκ και χωρίς .......ρεύμα!!!!!!

 

«Πινγκ πονγκ» δεν έγιναν μόνο οι ευθύνες για όσα τράβηξε ο κόσμος τις μέρες του χιονιά, από το επιλεκτικά «ανίκανο» κράτος να προστατεύσει τον λαό, αλλά και οι «σπόντες» για την «απαξίωση» του ΔΕΔΔΗΕ, που φτάνει τον οργανισμό στο «ως εδώ και μη παρέκει» της ιδιωτικοποίησης. 

Εγραφαν λοιπόν διάφοροι ότι για τις διακοπές έφταιγαν πράγματι το μειωμένο προσωπικό, οι παλαιωμένες υποδομές, η γενίκευση των εργολαβιών και άλλα παρόμοια, αλλά το φάρμακο για όλα αυτά ΔΕΝ είναι άλλο από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη. Κανείς τους βέβαια δεν λέει ότι ο ιδιώτης δεν θα επενδύσει για την ψυχή της μάνας του, αλλά για να βγάλει κέρδη. 

Που σημαίνει ότι το σημερινό καθεστώς λειτουργίας του οργανισμού, που ευθύνεται για τα προβλήματα στην κακοκαιρία, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενταθεί, ενώ κάθε απαίτηση για βελτίωση των υπηρεσιών θα συνοδεύεται και με ενίσχυση της ανταποδοτικότητας.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που επικαλούνται το «δημόσιο συμφέρον» και ισχυρίζονται ότι η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ είναι συνειδητή για να τον πουλήσει η κυβέρνηση κοψοχρονιά. Πέρα από το γεγονός ότι μοιάζουν απλά να παζαρεύουν ένα καλύτερο τίμημα, στο οπτικό τους πεδίο δεν υπάρχει ούτε ως «σκιά» η στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που στηρίζουν διαχρονικά όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις. 

Αυτή ευθύνεται για τη διαχείριση της Ενέργειας με κριτήριο τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι του λαού, είτε ο διαχειριστής είναι μια κρατική εταιρεία, είτε μια αμιγώς ιδιωτική. Οταν η συζήτηση φτάνει στο διά ταύτα του ζητήματος, όλοι τους σιωπούν σαν να τους ...έπεσε το ρεύμα.

Και μιας και μιλάμε για τον ΔΕΔΔΗΕ, ακολουθώντας την προτροπή του πρωθυπουργού, που προσπάθησε να αποτινάξει κάθε κρατική ευθύνη, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι αφαιρεί για τον μήνα Φλεβάρη τη Χρέωση Δικτύου Διανομής για τους πληγέντες καταναλωτές «αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας». 

Με ένα «συγγνώμη» πάνε να καθαρίσουν λοιπόν η κυβέρνηση και ο ΔΕΔΔΗΕ! Τι κι αν η έκπτωση είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά σ' αυτά που χρειάστηκε να πληρώσουν οι πληγέντες τις μέρες του χιονιά για να ζεσταθούν χωρίς ρεύμα, να κόψουν με δικά τους έξοδα σπασμένα κλαδιά και δέντρα, να συντηρήσουν τρόφιμα. 

Η «ευαισθησία» κυβέρνησης και ΔΕΔΔΗΕ για όσους έμειναν μερόνυχτα χωρίς ρεύμα, εξαντλείται σε μερικά ψίχουλα - μείωση των λογαριασμών, που τα τελευταία χρόνια έχουν απογειωθεί από τις απανωτές αυξήσεις του «απελευθερωμένου» ρεύματος. 

Αντί να πάρουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και πραγματικής αποζημίωσης των πληγέντων, πάνε να τη βγάλουν καθαρή με δυο πενταροδεκάρες, σαν να μην έγινε τίποτα...

από την στήλη απο μέρα σε μέρα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog