..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΛΑΡΙΣΑ: Κρούσματα κορονοϊού σε προσωπικό και ασθενείς σε ιδιωτική κλινική εντός της πόλης

 Πηγή: Eurokinissi

Σοβαρό θέμα με κρούσματα κορονοϊού προκύπτει ξανά σε ιδιωτικές κλινικές, μία ακόμα απόδειξη ότι δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα σε αυτούς τους χώρους με τις ευθύνες της εργοδοσίας και τις πλάτες της κυβέρνησης.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και ασθενείς σε ιδιωτική κλινική εντός της πόλης της Λάρισας. Την ίδια ώρα η ανησυχία των αρχών εντείνεται, καθώς κρούσματα διαπιστώνονται και σε άλλη κλινική λίγο έξω από τη Λάρισα, με το ΕΚΑΒ να αναλαμβάνει τις διακομιδές των θετικών στα δύο νοσοκομεία της πόλης. 

 

Στο μεταξύ, η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική, με τους υγειονομικούς να δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να σώσουν ασθενείς, να περιθάλψουν όσο το δυνατόν περισσότερους με ασφάλεια, όμως αυτή η προσπάθειά τους σκοντάφτει πάνω στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και στις ελλείψεις σε κλίνες.  Έτσι και σήμερα δεν υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ COVID, ενώ η πληρότητα στις απλές κλίνες είναι στο 90%. Ταυτόχρονα, ενδεικτικό των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, είναι ότι συνεχίζει να αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, που μόνο στην περιοχή της Θεσσαλίας, διαθέτει 2.500 κλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog