..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Θανάσης Παφίλης: Όλες οι κυβερνήσεις έχουν στηρίξει πολιτικά και στρατιωτικά τις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος



Η στρατηγική όλων των άλλων κομμάτων ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι το «καλύτερο παιδί» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «χρεοκόπησε στην πράξη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο.


Υπογράμμισε ότι η αιτία του προσφυγικού προβλήματος είναι οι επεμβάσεις, οι πόλεμοι, ο διαμελισμός κρατών που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, «όχι μόνο πολιτικά, αλλά και στρατιωτικά».

Με αφορμή τον υποκριτικό «καυγά» των άλλων κομμάτων, σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και η κυβέρνηση της ΝΔ τη συνεχίζει. Επίσης, ανέφερε πως τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είπαν κουβέντα για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, την οποία «πρώτοι χαιρέτισαν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, τα ίδια και έρχονται και κάνουν δηλώσεις από τον Έβρο».

Σε σχέση με τον «καυγά» περί «κλειστών» ή «ανοιχτών» συνόρων, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως ο κοσμοπολιτισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον εθνικισμό. «Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιηθούν ακροδεξιές φωνές και δράσεις», πρόσθεσε. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να «μαζέψει» τις παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί σε νησιά και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

1 σχόλιο:

  1. As claimed by Stanford Medical, It's indeed the one and ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh on average 42 lbs less than we do.

    (And really, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some hard exercise and EVERYTHING about "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", and not "what"...

    CLICK this link to see if this brief test can help you discover your true weight loss potential

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog