..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

«Άριστα στην ασέλγεια σε βάρος της Ιστορίας για την υπουργό "Αριστείας"!»«Η κα υπουργός, με βάση το δικό της νόμο για τη βάση του 10, μένει μετεξεταστέα, αν δεν απορρίπτεται, στο μάθημα της Ιστορίας», σημειώνει μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), με αφορμή το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σχόλιό της, η ΑΣΕ επισημαίνει:

«Χωρίς έκπληξη, είναι αλήθεια, διαβάσαμε το μήνυμα της υπουργού "Αριστείας" κας Ν. Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου. Χωρίς καμία αιδώ, η υπουργός βγάζει λάδι το ναζισμό και το φασισμό, μια και στην ανακοίνωσή της δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά. "Είναι και αυτή μια στάσις, νοιώθεται" κατά τον Καβάφη. Είναι η μόνιμη στάση των απολογητών του καπιταλισμού, δηλαδή των μεγάλων εταιρειών, με λίγα λόγια αυτών που χρηματοδότησαν και εξόπλισαν το ναζιστικό τέρας;

Θυμίζουμε στην κα υπουργό ορισμένες ενοχλητικές για την ίδια και τους άλλους απολογητές του καπιταλισμού "λεπτομέρειες":

Μεγάλα μονοπώλια (όχι μόνο γερμανικά) χρηματοδότησαν και συνεργάστηκαν ανοιχτά τους ναζί: Η αμερικανική "ΙΒΜ" έστησε αυτόματα συστήματα στα στρατόπεδα θανάτου, η γερμανική "IG FARBEN" (η σημερινή "Bayer") εφοδίαζε τους ναζί με πετρέλαιο, η γερμανική "Siemens" χρησιμοποίησε κρατούμενους των στρατοπέδων στα εργοστάσιά της, η αμερικανική τράπεζα "JP Morgan" χρηματοδότησε πειράματα ευγονικής πριν τον πόλεμο, η αμερικανική "Ford", την ώρα που οι Αμερικανοί στρατιώτες έχυναν το αίμα τους, συναλλασσόταν με τους ναζί κερδίζοντας εκατομμύρια, καθώς κατασκεύαζε μεγάλο μέρος των φορτηγών που χρησιμοποίησαν στον πόλεμο! Η αμερικανική "Standard Oil" προμήθευε με καύσιμα τόσο τους Συμμάχους όσο και τον Άξονα στη διάρκεια του πολέμου. Η αμερικανική "ITT" συνέδραμε βελτίωση του γερμανικού συστήματος πληροφοριών και σχεδίασε τις βόμβες "Focke - Wulfs" που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στα συμμαχικά στρατεύματα. Η αμερικανική "General Motors" κατασκεύασε χιλιάδες θωρακισμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και τανκς για το γερμανικό στρατό.

Ο Φριτς Τίσεν (της γνωστής βιομηχανίας χάλυβα) έγραψε βιβλίο με τον αποκαλυπτικό τίτλο "I paid Hitler", ο Πρέσκοτ Μπους (παππούς του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου) ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Τίσεν, ο Χένρι Φορντ παρασημοφορήθηκε από τους ναζί, ο μεγαλοκαπιταλιστής Τζόζεφ Κένεντι (πατέρας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι) ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προσπάθησε δύο φορές να συναντηθεί με τον Χίτλερ και να προχωρήσει στη σύναψη συμφώνου φιλίας, ή έστω ουδετερότητας των ΗΠΑ με τους ναζί, ενώ ταυτόχρονα δήλωνε: "Ο πόλεμος κατά του φασισμού δεν είναι πόλεμος για τη δημοκρατία".

Στις 20 Φλεβάρη 1933, λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές, 25 γερμανοί μεγαλοβιομήχανοι συναντήθηκαν με τον Χίτλερ στο Βερολίνο. Τους ανακοίνωσε ότι οι ναζί ήθελαν να αποκτήσουν έλεγχο της Γερμανίας, να διαλύσουν το κοινοβούλιο, να κτυπήσουν κάθε αντιπολίτευση με βία, να αποκαταστήσουν τη δύναμη της Βέρμαχτ. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν: Γουστάβος Κρουπ, επικεφαλής της πολεμικής βιομηχανίας "Alfred Krupp A.G." και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων, τέσσερα ηγετικά στελέχη της "I. G. Farben", Αλβέρτος Βόγκλερ, επικεφαλής της "United Steel Works" της Γερμανίας. Η συνάντηση έληξε με τη σύσταση ειδικού ταμείου υποστήριξης των ναζί στις επερχόμενες εκλογές του Μάρτη 1933, ύψους 3.000.000 μάρκων.

Είναι λοιπόν σαφές ότι ο ναζισμός δεν είναι προϊόν κάποιου λαϊκισμού. Είναι το πιο γνήσιο παιδί του καπιταλισμού και για αυτό η κα Κεραμέως σπεύδει να τον "βγάλει λάδι". Δεν γίνεται να υποστηρίζεις τον πατέρα και να αποποιείσαι το παιδί του…

Επίσης, είναι σαφές ότι, αντίθετα με όσα λέει η ανιστόρητη υπουργός, στον πόλεμο του '40 και στην κατοπινή αντίσταση, δεν ήμασταν όλοι οι Έλληνες μαζί. Μεγάλο μέρος των Ελλήνων και ιδιαίτερα της αστικής τάξης συνεργάστηκε κανονικότατα με τους ναζί κατακτητές.

Ο αγώνας ενάντια στο παιδί του καπιταλισμού, το ναζισμό δεν είναι ζήτημα DNA, όπως αντιεπιστημονικά ισχυρίζεται η κα υπουργός. Της υπενθυμίζουμε ότι το 1/3 των νεκρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (20.000.000 ή δύο Ελλάδες) ήταν Σοβιετικοί πολίτες και στρατιώτες. Αυτοί σήκωσαν το κύριο βάρος κατά του τέρατος για 3 ολόκληρα χρόνια, όταν οι Δυτικοί σύμμαχοι (ΗΠΑ και Μ. Βρετανία) "αγρόν ηγόραζον".

Η "δημοκρατία" την οποία επικαλείται η κα υπουργός είναι η δημοκρατία του γύψου για τα συνδικάτα, της απαγόρευσης του 90% των απεργιών, της ωμής καταστολής σε όσους διεκδικούν και αντιστέκονται, του συναγελασμού με τους δολοφόνους και εκμεταλλευτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, του πολέμου και της προσφυγιάς. Αυτή η δημοκρατία δεν είναι των εργαζομένων, ούτε οι λαοί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πάλεψαν για μια τέτοια δημοκρατία.

Σε ένα συμφωνούμε με την κα Κεραμέως: Οι συνάδελφοι πρέπει να μιλήσουν θαρρετά και ανοιχτά στους μαθητές. Είναι καθήκον μας να τους δείξουμε πώς ο καπιταλισμός γεννά το τέρας του ναζισμού, ποιοι επωφελούνται από αυτόν και ποιοι (και κυρίως γιατί) τον θωπεύουν, ώστε να τον αξιοποιήσουν, όποτε τους χρειαστεί. Άλλωστε, εμείς δεν χαιρόμαστε επειδή απλά σκοτώθηκε το κτήνος το 1945, γιατί ξέρουμε πως "η σκύλα που το γέννησε είναι πάντα σε οργασμό". Με αυτήν πρέπει να τελειώνουμε οριστικά.

ΥΓ1. Να πληροφορήσουμε την αναζητούσα την ιστορική αλήθεια κα υπουργό ότι πλέον έχει διαλευκανθεί πλήρως πως ο Β' Παγκόσμιος ξεκίνησε την 1η Σεπτέμβρη 1939, όταν το γνησιότερο παιδί του καπιταλισμού, ο ναζισμός, επιτέθηκε στην Πολωνία, ένα ολόκληρο χρόνο δηλαδή πριν τη φασιστική επίθεση στην Ελλάδα.

ΥΓ2. Η κα υπουργός με βάση το δικό της νόμο για τη βάση του 10, μένει μετεξεταστέα, αν δεν απορρίπτεται, στο μάθημα της Ιστορίας. Ας αφήσει λοιπόν τα παραμύθια περί αριστείας και ας μην εφαρμόσει κάτι στο οποίο η ίδια δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο…».

Διαβάστε εδώ, ολόκληρη την ανακοίνωση.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog