..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Συγχρονισμένοι στο άρμα των ....ΗΠΑ !!!!!!!


«Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανή. Αν αυτό απαιτείται, αυτό θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», είπε προχτές ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα προτιμούσε «μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας». 

Προφανώς, «ειρηνική μετάβαση» θεωρεί το να πιάσει τόπο η ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση με τον αχυράνθρωπο Γκουαϊδό και τα πραξικοπήματα όπως αυτό της περασμένης Τρίτης, που στην πραγματικότητα προετοιμάζουν το έδαφος ακόμα και για στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης. 

Τα «ειρηνικά» μέσα όμως στηρίζει και η ΕΕ, με την Μογκερίνι να δηλώνει τις προάλλες ότι τάσσεται υπέρ «μιας πολιτικής ειρηνικής και δημοκρατικής διεξόδου για τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα». 



Κουβέντα για το πραξικόπημα, που είχε και τη δική της στήριξη. 

Η Μογκερίνι ζήτησε μάλιστα και «αυτοσυγκράτηση», εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, ενώ δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια «για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου, μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», σαν να μην έχει εκλεγεί η σημερινή κυβέρνηση από μια τέτοια διαδικασία. 

Κι ενώ τα βρώμικα σχέδια και η υποκρισία τους «μυρίζουν» από μακριά, έρχεται η ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει ότι «η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της Μογκερίνι τις οποίες συνδιαμόρφωσε» και οι οποίες αντανακλούν τάχα «την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών»! 

Μιλάμε δηλαδή για θράσος δίχως όριο και κοροϊδία, που κανείς προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητα στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog