..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στη Βουλή: Μισθωμένοι μπράβοι και φουσκωτοί, στη ΓΣΕΕ, έκαναν τα επεισόδια.Τέτοιου είδους πρακτικές είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας {Video}


«Οι φασίστες δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες του Παύλου Φύσσα, μεταναστών κ.ά.,  με τους φασιστικούς χαιρετισμούς του Χίτλερ, αυτοί που όλα τα χρόνια υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να τσακίσει τους εργαζόμενους, αυτοί ήρθαν σήμερα να υπερασπιστούν την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία που έχει καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων και πρέπει να πάνε φυλακή». Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή, αναφερόμενος στο συνέδριο - μαϊμού που επιχείρησε να στήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

Υπενθύμισε ότι είναι αυτοί που έστησαν γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Χαλκίδα που εκβίαζαν εργοδότες για να πάρουν Έλληνες με 16 ευρώ μεροκάματο, και μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ, το γραφείο έκλεισε. 



Είναι αυτοί που πήγαν να στήσουν σωματείο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για να ρίξουν τα μεροκάματα εν ονόματι της ανεργίας, είναι αυτοί που έκαναν δολοφονική επίθεση με ρόπαλα, καρφιά κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, τον οποίο σήμερα κατηγορούν για τραμπούκο, αυτοί είναι που ανέλαβαν το ρόλο να στηρίξουν και τον κ. Κιουτσούκη που είναι αναμεμειγμένος με τις μεγαλύτερες νοθείες και σήμερα είχε ακροδεξιό παραλήρημα το οποίο καταδίκασε ακόμα και η παράταξη της ΔΑΚΕ.

Ο Θανάσης Παφίλης κατέθεσε στη Βουλή το εξώδικο της ΔΑΣ με όλες τις παρανομίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κι έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου εργοδότες, μέτοχοι και διευθύνοντες σύμβουλοι ανώνυμων εταιρειών, μέλη διοικήσεων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τον Καραγεωργόπουλο που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες και εκλεγμένος από δύο Ομοσπονδίες! Ανέφερε «αντιπροσώπους» από την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας που είναι μέλη Διοικητικών συμβουλίων εταιρειών και διευθύνοντες Σύμβουλοι ανώνυμων εταιρειών, ανέφερε «αντιπρόσωπο» που είναι πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.». Ανέφερε σωματεία φαντάσματα με διάτρητες διαδικασίες όπως το Σωματείο ψύξης και κονσερβοποιΐας «Ο αγώνας» στη Βέροια, το οποίο φέρεται να έχει κάνει εκλογές με 3.525 εργαζομένους, εκ των οποίων στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας δεν έχει υπογράψει ούτε ένας!

Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε τις σοβαρές ευθύνες της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που φέρνει αντιπροσώπους από σωματεία φαντάσματα, που δεν έχουν καταθέσει πρακτικά αρχαιρεσιών στα Πρωτοδικεία, έξω από κάθε καταστατική νομιμότητα.

Επιχείρησε να κάνει συνέδριο με πληρωμένους μπράβους, με ποινικούς που έκαναν ελέγχους με 4 face control στην πόρτα του ξενοδοχείου στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των συνδικάτων. Επιχείρησε να κάνει συνέδριο με αποκλεισμένους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, χωρίς καμία κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων και χωρίς αποφάσεις, χωρίς καμία νομιμοποίηση αντιπροσώπων, που επιχείρησε να κάνει συνέδριο με ανηθικότητα και ψέματα.

Κατήγγειλε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα είχαμε να τα δούμε από την εποχή της χούντας και δεν τα υποστηρίζουν ούτε αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω, θα συνεχίσουν δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους για σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών. 

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψει για τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος, να αναδείξουν δυνάμεις που παλεύουν στο πλάι τους για τα δικαιώματά τους και να απομονώσουν αυτού του είδους τις πρακτικές, τις βρομιές και τις συκοφαντίες, επισήμανε καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog