..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ερώτηση της Κ.Ο. του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για την πτήση της Ryanair που προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα


Ερώτηση προς την Ευρ. Επιτροπή για την πτήση της Ryanair που προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα…Απάντηση από τη …Ryanair.

Νέα ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Την ενόχλησή της για την τεκμηριωμένη με στοιχεία ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ φανέρωσε η Ryanair σπεύδοντας να απαντήσει στα όσα καταγγέλλονταν για την πτήση που προσγειώθηκε αντί της Θεσσαλονίκης στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και την ταλαιπωρία που βίωσαν οι επιβάτες της, πριν ακόμη απαντήσει η Ευρ. Επιτροπή προς την οποία απευθυνόταν η σχετική ερώτηση.

Η Ryanair είναι γνωστή ανάμεσα σε άλλα για την εργασιακή γαλέρα που επιφυλάσσει στους εργαζόμενούς της ακόμα και με προκλητικές καμπάνιες ενάντια στις απεργίες τους. Επιχειρώντας να δώσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων επικαλείται «τις ακραίες καιρικές συνθήκες (χιόνι και άνεμοι)» και ότι από τα «6 εγκεκριμένα εναλλακτικά αεροδρόμια για τη Θεσσαλονίκη, μόνο η Τιμισοάρα ήταν διαθέσιμη». 



Ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν ήταν δυνατή η προσγείωση στους αερολιμένες της Αθήνας και του Ηρακλείου χωρίς να απαντάει για τα υπόλοιπα κοντινά αεροδρόμια που αναφέρονταν στην ερώτηση (Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων), ενώ στο τέλος αποποιείται κάθε ευθύνης λέγοντας ότι «η εκτροπή της πτήσης ήταν πέρα από τον έλεγχό της».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε νέα ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή ζητά την τοποθέτησή της σε όσα επικαλείται η εταιρία. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη νέα ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης και πριν ακόμη ληφθεί απάντηση από την Επιτροπή, η Ryanair με σχετική επιστολή της έσπευσε να δικαιολογήσει τα όσα καταγγέλλονταν αποδίδοντας στον «κακό καιρό» την προσγείωση του αεροπλάνου στην Τιμισοάρα και υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν δυνατή η προσγείωση στους αερολιμένες της Αθήνας και του Ηρακλείου χωρίς να απαντάει για τα υπόλοιπα κοντινά αεροδρόμια που αναφέρονταν στην ερώτηση (Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων), όταν σύμφωνα με πληροφορίες η Ryanair είχε δηλώσει εκ των προτέρων ως μοναδικό εναλλακτικό αεροδρόμιο την Τιμισοάρα.

Οι ισχυρισμοί της εταιρίας ότι έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα (μεταφορά στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν ή με άλλη πτήση, διαμονή σε ξενοδοχείο) για τους επιβάτες αντικρούονται από τις καταγγελίες των ίδιων.

Δεδομένου ότι όπως υπογραμμίστηκε και στην προηγούμενη ερώτηση «η επιλογή της εταιρείας ήταν το φθηνότερο αεροδρόμιο», ερωτάται η Επιτροπή:

- Ενέκρινε η EUROCONTROL σχέδιο πτήσης με μοναδικό εναλλακτικό αεροδρόμιο προσγείωσης την Τιμισοάρα και εάν ναι, με ποια κριτήρια;

- Επιβεβαιώνει η Επιτροπή ότι τα υπόλοιπα κοντινά αεροδρόμια (Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Σκοπίων, Σόφιας) δεν ήταν διαθέσιμα για να προσγειωθεί η συγκεκριμένη πτήση;

- Πώς τοποθετείται στο ότι οι εναλλακτικές που δόθηκαν στους επιβάτες για την επιστροφή τους επέτειναν την ταλαιπωρία τους, ενώ όπως καταγγέλλουν η εταιρία δεν τήρησε ούτε τα ελάχιστα δικαιώματα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις;».

04/03/2019                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog