..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Σ. Ζαριανόπουλος: Την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών επέβαλαν ΝΑΤΟ-ΕΕ με πλασιέ το ΣΥΡΙΖΑ


Τους κινδύνους από την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας τις ευθύνες ιδιαίτερα των πολιτικών ομάδων των «Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», των «Πρασίνων» και της λεγόμενης ομάδας της «Αριστεράς» (GUE) που πρότειναν μέχρι και Νόμπελ Ειρήνης για τους Τσίπρα και Ζάεφ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Οι πολιτικές ομάδες Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και GUE, προτείνουν Νόμπελ Ειρήνης για τους Τσίπρα και Ζάεφ για την επαίσχυντη συμφωνία των  Πρεσπών. 
Είναι πρόκληση. Χαρακτηρίζουν «ιστορικό επίτευγμα», μια συμφωνία που επέβαλε το ΝΑΤΟ με πλασιέ το ΣΥΡΙΖΑ, την ευρω-Νατοϊκή δήθεν «αριστερά».

Που ενισχύει το ΝΑΤΟ στα ματωμένα και διαλυμένα από τις επεμβάσεις του, Βαλκάνια, καλλιεργεί αλυτρωτισμούς, εθνικισμούς, με «διαίρει και βασίλευε» βάζει σε κινδύνους τους λαούς. Που αναγορεύει σε εγγυητή ειρήνης και ασφάλειας το ΝΑΤΟ.  Οι λαοί το θυμούνται μόνο για πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς και αλλαγές συνόρων. 

Αυτοί που στήνουν κάλπικα «προοδευτικά μέτωπα» κατά δεξιάς – ακροδεξιάς παίρνουν συγχαρητήρια από αυτούς, τον Τράμπ, Μέρκελ, ΝΑΤΟ, Ερντογάν, τον Αυστριακό ακροδεξιό Κουρτς, τον αντιδραστικότατο Μακρόν. Ξεπλένουν τον  ιμπεριαλισμό. 

Ο πατριάρχης του Ιταλικού καπιταλισμού, ο ιδιοκτήτης της ΦΙΑΤ Ανιέλι, δικαιώνεται. 

Έλεγε: «Η Αριστερά κάποιες φορές κάνει καλύτερα τη δουλειά από τη Δεξιά. 

Με τέτοια  Αριστερά, τι να την κάνεις τη Δεξιά».

31/01/2019                                    
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog