..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Οι λαδοπόντικες στα δημοσιογραφικά παραρτήματα του πρωθυπουργικού γραφείου μπέρδεψαν τις βούρτσες με τις.......φούστες


«Το ΚΚΕ έχει σήμερα διαφορετική θέση απ' αυτή του 1992 στο ζήτημα της ΠΓΔΜ», διαβάζουμε σε διάφορους τίτλους του φιλοκυβερνητικού Τύπου, αλλά μάταια ψάχνουμε να βρούμε έστω και ένα στοιχείο που να στηρίζει τη θέση αυτή σε όσα γράφουν και λένε γνωστοί και άγνωστοι κουκουεδολόγοι. 

Παραθέτοντας αποσπασματικά δηλώσεις του Χαρίλαου Φλωράκη και της Αλέκας Παπαρήγα, μπερδεύουν την πραγματικότητα με την επιθυμία τους και προσπαθούν να αποδείξουν ότι η σημερινή θέση του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών είναι αναντίστοιχη με όσα έλεγε το Κόμμα από το 1992 και ύστερα. Μύχιος πόθος τους είναι να αποδείξουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει συνέπεια και μ' αυτόν τον τρόπο να υποσκάψουν τα ατράνταχτα επιχειρήματα με τα οποία ξεσκεπάζει και καταγγέλλει την κυβέρνηση για την υπογραφή αυτής της κακής και επικίνδυνης ΝΑΤΟικής συμφωνίας.


Ο,τι και να γράψουν, ό,τι και να πουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και ορισμένοι ...λαδοπόντικες στα δημοσιογραφικά παραρτήματα του πρωθυπουργικού γραφείου, η πραγματικότητα και η Ιστορία δεν αλλάζουν: 

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τον ευρωΝΑΤΟικό σχεδιασμό στα Βαλκάνια ως αιτία δεινών και κινδύνων για τους λαούς, όπως έδειξε άλλωστε και ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας με επέμβαση των ιμπεριαλιστών. Ηταν το μόνο κόμμα που αντιπάλεψε με συνέπεια τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, όταν όλοι οι άλλοι, μαζί και ο τότε «Συνασπισμός», διαδήλωναν για τη «μία και ελληνική Μακεδονία». 

Ηταν το μόνο κόμμα που έγκαιρα προειδοποίησε ότι το όνομα δεν είναι το πρωτεύον, ότι ο αλυτρωτισμός μπορεί να αξιοποιηθεί για το ιμπεριαλιστικό «διαίρει και βασίλευε» και ότι χρειάζεται να δυναμώσει η κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. 

Το ΚΚΕ δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, τόσο επειδή η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι μια καραμπινάτη ΝΑΤΟική συμφωνία, όσο και επειδή διατηρεί το σπέρμα του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού, με τις αναφορές σε «μακεδονική» γλώσσα και λαό. 

Αυτό δεν μπορούν να καταπιούν όσοι χρεώνουν σήμερα «αλλαγή θέσης» στο ΚΚΕ, που τους χαλάει την ευρωΝΑΤΟική ομοφωνία και τους «βγάζει στη σέντρα» για την εμπλοκή τους στον επικίνδυνο για τους λαούς σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog