..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μετά την Διάλυση των ΑΝΕΛ, ξεράθηκε και το........... ''ΠΟΤΑΜΙ''!!!!!!!!!!!!!




Η συμπόρευση με τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια είναι η κοινή συνισταμένη των αστικών κομμάτων, είτε συντάσσονται με το «ναι» είτε με το «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως φρόντισαν να επιβεβαιώσουν οι επικεφαλής τους στη συζήτηση στη Βουλή, παρά τον κουρνιαχτό που σηκώνουν για το ονοματολογικό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης -που μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας μίλησε ως ανεξάρτητος βουλευτής- πάσχισε να αποδείξει με ...εμφατικό τρόπο τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει για την αστική τάξη ένα κόμμα όπως το Ποτάμι, αναπαράγοντας όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν ως «μονόδρομο» την ευθυγράμμιση με τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Έτσι, υποστήριξε πως σε περίπτωση απόρριψης της Συμφωνίας των Πρεσπών, «η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς», «θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ, με την ΕΕ, με τις ΗΠΑ», «όλοι οι σύμμαχοί μας θα είναι απέναντι στην Ελλάδα και οι μόνοι που θα χαίρονται θα είναι οι Τούρκοι και οι Ρώσοι» κλπ.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφάνισε το κόμμα του ως τη φωνή της (αστικής) λογικής, απέναντι στις «εξαλλοσύνες» των άλλων κομμάτων, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεγέλασε με τα αντιμνημονιακά και η ΝΔ με τα εθνικιστικά». Απευθυνόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε πως με τη στάση της δεν έχει πρωτοτυπήσει, αφού ό,τι φωνάζει, «το έχει φωνάξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια του μεταμνημονιακού αγώνα». 

Για τις παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του ανέφερε πως δεν θα μιλήσει σήμερα, για λόγους σεβασμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και θα παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία την επόμενη εβδομάδα για το «ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog