..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Γιώργος Παπανδρέου: Πολύ καλή η συμφωνία των Πρεσπών!!!!


Απορίας άξιος είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο προβλήθηκε από ορισμένα Μέσα η αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. 

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτός που ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι «τα συμφέροντα της Ελλάδας συμπίπτουν με τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

 Ηταν αυτός που επί υπουργίας του στο ΥΠΕΞ, το 1999, οι ΝΑΤΟικοί βομβάρδισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία και αιματοκύλισαν το λαό της, χρησιμοποιώντας και το ελληνικό έδαφος για την ιμπεριαλιστική επέμβαση, με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. 


Ηταν επίσης αυτός που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη είχε καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του «οδικού χάρτη» για τα Βαλκάνια, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το 2003 στη Θεσσαλονίκη, που έδωσε ώθηση στο στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», με τις γνωστές εξελίξεις που ακολούθησαν. 

Παραμένοντας συνεπής στη στήριξη του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού στα Βαλκάνια από καινούργια «πόστα», ο Γ. Παπανδρέου έχει κάθε λόγο να παρακολουθεί με συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον ...ξεπερνάει, απογειώνοντας την προσήλωση στις βρώμικες αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως δείχνει και η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog