..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: GR-USA Μαζί....μπορούμε!!!!!!!!!!!


Το «όραμα» της κυβέρνησής του για το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, ρόλο σημαιοφόρου των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο «Concordia», στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παίρνει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ο ιστορικός της ρόλος είναι να αναλάβει δράση, προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας για το πέρασμα των Βαλκανίων σε μια εποχή συνεργασίας, σταθερότητας και ανάπτυξης. Αυτό είναι το όραμά μας. Ετσι οραματίζομαι τη χώρα μου τα επόμενα χρόνια. Μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται τον στρατηγικό γεωπολιτικό της ρόλο και θα ηγείται της συνεργασίας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε πραγματικά τη στρατηγική συνεργασία μας με τις ΗΠΑ. Η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης ήταν σταθμός στις σχέσεις μας, με τις ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα και να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα πήγε και ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τη στήριξη στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία από τους «επενδυτές» ως «προϋπόθεση» ώστε η Ελλάδα να παίξει ακόμα πιο γεμάτα τους ρόλους που της επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, «και ιδίως σε τομείς που είναι εξαιρετικά σημαντικοί σε γεωπολιτικό επίπεδο», όπως είπε, παρουσιάζοντας ως βασικό τέτοιο το ότι «η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ στον τομέα της Ενέργειας και πρωτοπόρα δύναμη στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας. 

Παρέχοντας μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια, μέσα από την προώθηση της ποικιλομορφίας των ενεργειακών διαδρομών και των οδών μεταφοράς, των πόρων και των ενεργειακών αποθεμάτων. Γι' αυτό η οικονομία της Ελλάδας θα πρέπει να στηριχτεί περαιτέρω με επικερδείς νέες επενδύσεις. Διότι μια ισχυρότερη οικονομία μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. Αυτό θα ήταν προς μέγιστο όφελος όλων όσων έχουν κοινά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»!

Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ήταν και οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού σε συναντήσεις με «επενδυτές» που οργάνωσαν οι Bank of America / Merrill Lynch και η Morgan Stanley. 

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog