..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: Έχω ένα ....όραμα!!!!!!!!!!!!


«Ετσι οραματίζομαι τη χώρα μου τα επόμενα χρόνια. 
Μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται τον στρατηγικό γεωπολιτικό της ρόλο και θα ηγείται της συνεργασίας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.
Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε πραγματικά τη στρατηγική συνεργασία μας με τις ΗΠΑ», είπε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη, ενώπιον των Αμερικανών «επενδυτών», παίζοντας το χαρτί των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει, αλλά και της «στρατηγικής θέσης» της χώρας. 

Πήγε μάλιστα κι ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τη στήριξη στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία ως προϋπόθεση για να αντεπεξέλθει η Ελλάδα στους βρώμικους ρόλους που αναλαμβάνει στην περιοχή. 

Οπως είπε, «μια ισχυρότερη οικονομία μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. 
Αυτό θα ήταν προς μέγιστο όφελος όλων όσοι έχουν κοινά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου».

Η ταύτιση του πρωθυπουργού με όσα έλεγε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες, ότι η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη θα της δώσει τη δυνατότητα να παίξει πιο ενεργά το ρόλο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, βγάζει μάτι. 

Το «όραμά» τους είναι εφιάλτης για τους λαούς της περιοχής. Εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και στόχοι ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων πάνε χέρι - χέρι. Ο εφιάλτης αυτός πρέπει να απορριφθεί από το λαό με την οργανωμένη πάλη του.

1 σχόλιο:

  1. Ma den ine avto to dithen orama pou ixen o Erdogan prin deka xronia ? Apotelesma ? Miden, to ypozygio panta ferni to varos oxi tin arxi !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog