..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Αφησαν το Χίλτον και πήγαν στα υπουργεία.


Πριν από 3,5 περίπου χρόνια, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς», εκτός από το να βαφτίσει την τρόικα... «θεσμούς», προκειμένου να στηρίξει το παραμύθι της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» είχε σηκώσει ολόκληρο κουρνιαχτό λέγοντας ότι «έθεσε τέρμα στην επαίσχυντη πρακτική να προσέρχονται οι υπάλληλοι της τρόικας - δίκην ανθυπάτων - στα υπουργεία, συνοδεία εποχούμενων Ελλήνων αστυνομικών», λανσάροντας τότε ως μεγάλη κατάκτηση το ότι οι συναντήσεις για τις αντιλαϊκές «αξιολογήσεις» πήγαν από τα υπουργεία στο «Χίλτον». 

Σήμερα, προκειμένου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το «σύγχρονο» παραμύθι περί «τέλους των μνημονίων», έκανε και πάλι... μετακόμιση, μεταφέροντας τις «μεταμνημονιακές» «αξιολογήσεις» από το «Χίλτον» πίσω σε αστυνομοκρατούμενα υπουργεία. 

Πήγαινε - έλα, πέρα - δώθε δηλαδή, σε μια ακόμα πτυχή ενδεικτική για το δούλεμα «ψιλό γαζί» που ρίχνει η κυβέρνηση προκειμένου να συσκοτίσει την αντιλαϊκή κλιμάκωση και τις πραγματικές της αιτίες.

 Οπου και να συναντιούνται η κυβέρνηση με την τρόικα (ή τους «θεσμούς» ή το κουαρτέτο ή όπως αλλιώς τους βαφτίσουν), η ουσία για τους εργαζόμενους και το λαό είναι ότι τα μνημόνια είναι εδώ, με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν, η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται παραπέρα γιατί αυτό απαιτεί η διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενώ η εποπτεία είναι διαρκείας και σε όλη την ΕΕ, γιατί αυτό αποτελεί μια ακόμα δικλίδα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog