..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε και τους Σαμαροβενιζέλους!!!


Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!!!, το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  και περιλαμβάνει νέα δυσβάστακτα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει τη μέχρι «κεραίας» υλοποίηση όλων των προηγούμενων, προκειμένου η νέα σφαγή συνταξιούχων και εργαζομένων να αποτελέσει τα παζάρια για το χρέος.

 Τα 88 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης «αξιολόγησης» και τα δεκάδες ακόμα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου 2019 - 2022, σηματοδοτούν νέο γύρο βάρβαρης επίθεσης σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, των συνταξιουχικών και εργατικών δικαιωμάτων αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, μέσα σε 4 χρόνια θα αρπάξουν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες άλλα 18,5 δισ. ευρώ, που θα προέλθουν: 12,5 δις από μειώσεις κύριων & επικουρικών συντάξεων και 6 δις από παραπέρα άγρια φοροληστεία με μείωση του αφορολόγητου, για να ενισχυθεί η καπιταλιστική κερδοφορία με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και τις συνεχείς περικοπές και εποπτεία μέχρι το 2060.

Τα όποια αντίμετρα  με τα οποία η κυβέρνηση προπαγανδίζει  ότι θα ισοσκελίσει τη «χασούρα» του λαού είναι σκέτη απάτη, γιατί  αν και τα πληρώνει ο λαός με τους φόρους, τις μειώσεις στις συντάξεις κλπ, ένα μικρό μέρος των αντιμέτρων θα πάει στα εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα, ενώ ο κύριος όγκος τους θα κατευθυνθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις. Απ' όποια πλευρά και αν  το δει κανείς , μπορεί να καταλάβει την απάτη. Παίρνει δέκα (10) απ' την τσέπη του φτωχότερου λαού, για να δώσει στους εντελώς εξαθλιωμένους ένα (1) και αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να εμφανίζεται αυτό ως κοινωνική πολιτική.

Την ώρα που μέσα στη βουλή η κυβέρνηση ψήφιζε το αντιλαϊκό  πολυνομοσχέδιο και η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης το καταψήφιζαν  διαφωνώντας με το διαχειριστικό μείγμα της ίδιας πολιτικής, έξω από την βουλή ο λαός της Αθήνας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έστειλε με τις εργατικές και συνταξιουχικές  του οργανώσεις  το δικό του μήνυμα: καμιά νομιμοποίηση των  αντιλαϊκών μέτρων, συνέχιση και οργάνωση του αγώνα.

Η  επιβεβαίωση της συνέχισης του αγώνα, του μοναδικού όπλου υπεράσπισης και διεκδίκησης δικαιωμάτων δόθηκε στις 19/6 με την παναττική κινητοποίηση και πορεία στη Βουλή, με συγκεντρώσεις και στις άλλες πόλεις της χώρας, από το ταξικό συνταξιουχικό κίνημα την ΟΣΙΚΑ, τη ΣΕΑ, το Σύλλογό μας με το σύνθημα – απαίτηση «Οι συνταξιούχοι ήρθαν στη Βουλή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να καταργηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog