..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου στην ΠΕ Έβρου.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας 

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου στην ΠΕ Έβρου.

Χρονίζουν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, εξαιτίας της ακολουθούμενης, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Δημόσιας Υγείας. 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Νοσοκομείο, δεν είναι καινούργια και αφορούν σε ελλείψεις απαραίτητων μηχανημάτων για τη λειτουργία του, αλλά και προσωπικού. Όλα αυτά λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της ιδιαιτερό¬τητας της περιοχής της Π.Ε. Έβρου, η οποία έχει μεγάλη έκταση, πολλές περιοχές είναι απομακρυσμένες ενώ καλείται να καλύψει τις ανάγκες των 80.000 περίπου κατοίκων.  
Αναλυτικότερα, σχετικά με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει νευρολόγος, ενώ οι καρδιολόγοι που υπηρετούν είναι μόλις τρεις, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας θα βρίσκεται εκεί μέχρι το τέλος του έτους. Αντίστοιχα και οι ακτινολόγοι είναι τρεις, με την μια γιατρό να αποχωρεί λόγω λήξης σύμβασης τον ερχόμενο Δεκέμ¬βριο. Στην ειδικότητα του ορθοπεδικού υπηρετούν δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός. 
Επιπλέον, στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει κυτταρολόγος και βιοπαθολόγος με αποτέλεσμα όλες οι βιοψίες να δίδονται στον Ιδιωτικό Τομέα. 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι από τις 175 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που προβλέπει ο ελλιπής οργανισμός του νοσοκομείου, υπηρετούν μόλις 140 νοσηλευτές, στους οποίους, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τους οφείλονται και 4.000 ρεπό. 
Προβλήματα υπάρχουν όμως και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου με χαρακτηριστικότερο αυτό του αξονικού τομογράφου ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και δυόμιση μήνες. Δεν υπάρχει και μαγνητικός τομογράφος, όπως επίσης και οφθαλμολογικά μηχανήματα για να κάνει χρήση ο οφθαλμολόγος, με αποτέλεσμα ακόμα και για μια εξέταση ελέγχου μυωπίας, οι κάτοικοι της περιοχής να υποχρεώνονται να πάνε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για: 
Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.
Να εξασφαλιστεί γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικοτεχνική υποδομή. 
Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία, για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.

Οι βουλευτές 

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog