..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και 
Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ καθώς έχουν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους πάνω από 6 μήνες.

Ήδη σε αρκετές πόλεις της χώρας οι σπουδαστές βρίσκονται σε αναβρασμό. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κινητοποιήσεις από τον προηγούμενο μήνα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των πενιχρών μισθών που τους οφείλονται. 

Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων έρχεται να προστεθεί στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές, όπως είναι ο χαμηλός μισθός που παίρνουν ενώ εργάζονται κανονικό ωράριο ως εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακή σχέση, η μη πρακτική πάνω στο αντικείμενο στο οποίο σπουδάζουν, τα καθημερινά έξοδα για τις μετακινήσεις τους για την δουλειά και το σχολείο τα οποία πληρώνουν από τη τσέπη τους, το μισό ένσημο που στην ουσία δεν τους καλύπτει σε τίποτα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για:

-  Να καταβληθεί άμεσα και χωρίς επιπλέον καθυστέρηση όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους σπουδαστές;
-  Να εξασφαλιστεί από εδώ και στο εξής η τακτική πληρωμή τους κάθε μήνα;
                                                                                   
Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Δελής
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Κώστας Στεργίου
Μανώλης Συντυχάκης

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com


                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog