..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών (VIDEO) : Η Κύπρος οδηγείται σε διχοτόμηση. Στα Βαλκάνια μυρίζει ΜΠΑΡΟΥΤΙ


Συνέντευξη τύπου δόθηκε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων του ΚΚΕ με τις Ενώσεις Στρατιωτικών, μέλη της ΠΟΕΣ.

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις Ενώσεις Στρατιωτικών που εδρεύουν σε Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες και άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Την Τρίτη 30 Γενάρη, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την ΕΣΠΕ Πιερίας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ο Νίκος Παπαναστάσης, Αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

                                           Η εισήγηση του Θανάση Παφίλη


Ο Θανάσης Παφίλης, αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις εξελίξεις γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, στις εξελίξεις με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σημείωσε ότι αυτή η πολιτική, στην οποία εμπλέκεται ενεργά και η χώρα μας, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και για τους άλλους λαούς της περιοχής που μπορεί να κληθούν να πληρώσουν με το αίμα τους τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών.

Και τόνισε: «Αυτή η πολιτική αφορά τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτοί είναι η πρώτη γραμμή που θα την πληρώσει σε περίπτωση πολέμων και γενικευμένων συγκρούσεων».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ σημείωσε: «Αποκλειστικός σκοπός των ΕΔ είναι η υπεράσπιση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Και δεν έχουν καμία δουλειά να είναι εκτός συνόρων, να συμμετέχουν στους πολεμικούς επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και διάφορων ιμπεριαλιστών.

Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ συνολικά αποπροσανατολίζει τις ΕΔ από τη βασική τους αποστολή, που είναι η υπεράσπιση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Η συμμετοχή στρατιωτικών και αστυνομικών εκτός συνόρων δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Η συμμετοχή στην επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ και στις επεμβάσεις, αντικειμενικά, μετατρέπει την Ελλάδα, σε στόχο επιθέσεων.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει 2,4% του ΑΕΠ χρηματοδοτώντας και ΝΑΤΟικές ανάγκες, με συνέπεια, εκτός των άλλων, να απορροφούνται πολύτιμοι οικονομικοί πόροι. Απορροφούνται και πάρα πολλά κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν για να καλύψουν αιτήματα των στρατευμένων, που με τη γενικότερη πολιτική οδηγούνται στην εξαθλίωση, όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα που διατυπώνει η ΠΟΕΣ, μισθολογικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά. Και επιπλέον διεκδικούμε: Επιστροφή όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών από τις αποστολές εκτός συνόρων. Κλείσιμο των ξένων βάσεων και των στρατηγείων, όχι πυρηνικά στη χώρα μας. Να φύγουν τα ξένα Σώματα της ΕΕ από τη χώρα μας (συνοριοφυλακή, ακτοφυλακή) και να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Να βγει συνολικά η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του κάλεσε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και συνολικά το λαό, να μη χύσει το αίμα του για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και στη χώρα μας και στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

                                                Η τοποθέτηση του Ν. Παπαναστάση


Ο Νίκος Παπαναστάσης σημείωσε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της πολιτικής τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων. Τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, της ΠΟΕΣ και τα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία ανήκουν σε αυτή. Και σημείωσε πως «ήδη ωρίμασαν οι καταστάσεις, τα στελέχη των ΕΔ συλλογικά και δυναμικά να διεκδικήσουν αυτά τα οποία η πολιτική που εφαρμόζεται δεν τους δίνει».

Ταυτόχρονα, καταδίκασε τις διασπαστικές προσπάθειες που εξελίσσονται μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων, για να ανακόψουν αυτήν τη διεκδικητική και αγωνιστική πορεία των ΕΔ.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, σημείωσε ότι μέσα από αυτές, αναδείχθηκαν τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, γενικότερα οικονομικά), τα οποία είναι κοινά με τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων καθώς και το γεγονός ότι τα ίδια τα στελέχη των ΕΔ αναγνώρισαν ότι και η αιτία που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι κοινή.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα τους στα δίκαια αιτήματα, τα οποία εκφράζουν και τα κάλεσε να αγωνιστούν και να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια περιχαράκωσης και φίμωσης της φωνής τους.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας. Και σημείωσε: «Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι πρόκειται για μια καθαρά ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Θέλει και επιδιώκει με κάθε τρόπο τη διείσδυση και τη μόλυνση των στελεχών, του χώρου των ΕΔ θεωρώντας ότι θα κατακτήσει έναν μηχανισμό με τον οποίο θα μπορέσει να δέσει πισθάγκωνα την θέληση του ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι φανατικοί θιασώτες κάθε χούντας, κάθε δικτατορίας και της Απριλιανής. 

Η ΧΑ και οι θέσεις της δεν έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό που έχουν τα στελέχη των ΕΔ. Επιπλέον είναι παντελώς αντίθετοι και το περιλαμβάνουν και στο πολιτικό τους πρόγραμμα, σε κάθε προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στελεχών των ΕΔ αλλά και γενικότερα των εργαζομένων».

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog