..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στις ακτές της Αττικής και οι υπουργοί το χαβά τους!!!!


Για «εικόνα βελτίωσης» κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πέντε μέρες μετά το ναυάγιο και ενώ οι πετρελαιοκηλίδες έχουν ρυπάνει τις ακτές της Σαλαμίνας, της Πειραϊκής και του Φλοίσβου σε Πειραιά και Φάληρο.

Σε μία προσπάθεια να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να καθησυχάσουν τους κατοίκους των περιοχών που έχουν υποστεί ρύπανση, η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος παράκτιες περιοχές του Πειραιά και δήλωσαν ικανοποιημένοι εκφράζοντας την ελπίδα να μη συκοφαντηθούν οι εφοπλιστές! Όταν είναι φανερό πως υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στην όλη υπόθεση με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη καταστροφή καθώς είναι ανύπαρκτες οι κατάλληλες κρατικές δομές και υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για το αξιόπλοο του βυθισμένου πλοίου, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου νοιάζεται να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες τόσο των εφοπλιστών όσο και της κυβέρνησης.

«Έχουμε μία εικόνα βελτίωσης σημαντική. Η επιχείρηση απορρύπανσης συνεχίζεται με την ίδια ένταση, προκειμένου να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι με τους ρυθμούς που δουλεύουμε σε πολύ λίγες ημέρες θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως «η κατάσταση εξομαλύνεται μέρα με τη μέρα και σε ένα διήμερο θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα». Για την εκτεταμένη ρύπανση ισχυρίστηκε ότι σε μία τέτοια μεγάλη επιχείρηση που δεν είχε ξανασυμβεί σε τέτοια έκταση, πάντα υπάρχουν προβλήματα και πως χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον. Δήλωσε ακόμα πως έχει επιτευχθεί η στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου και εκτίμησε ότι εντός της ημέρας θα αρχίσει η απάντληση του πετρελαίου.

Για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στη Σαλαμίνα και τη ρύπανση στο Σαρωνικό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, με την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο περιβάλλον και το λαό της Αττικής, είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους. Από τη μία διαχρονικές κυβερνητικές κορώνες για τον Πειραιά, ως "πύλη εισόδου" και "παγκόσμιο κόμβο" και από την άλλη υπέργηρα πλοία, επιπλέοντα φέρετρα για τους εργαζόμενους, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών για την προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές έχουν εγκληματικές ευθύνες κι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο».

πηγή 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog