..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Το ΠΑΜΕ τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά στη Βέροια


Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στη Βέροια στην πλατεία Ωρολογίου. Στους συγκεντρωμένους χαιρετισμό έκαναν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (Σ. Τσιάπλας), της ΠΑΣΕΒΕ (Γ.Τσαναξίδης),ενώ διαβάστηκε και η διακήρυξη των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κεντρικός ομιλητής από μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Σ. Ανδρεόπουλος
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα : «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά/ εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». «Κόκκινη Πρωτομαγιά/ πρωτοπόρα εργατιά» κ.α

Ο κεντρικός  ομιλητής  Σ. Ανδρεόπουλος αφού αναφέρθηκε αρχικά στους νεκρούς του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή το 1944, στους αναρίθμητους ήρωες της εργατικής τάξης που χάραξαν το δρόμο των εργατικών κατακτήσεων χαιρέτησε όλους τους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται στους δρόμους και διαδηλώνουν στις αντίστοιχες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις , των σωματείων και Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

"Οι λαοί παλεύουμε και θα νικήσουμε, είπε χαρακτηριστικά,  το σύστημα της εκμετάλλευσης θα το ανατρέψουμε, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά, ανεργία, πείνα, βαρβαρότητα!

Δεσμευόμαστε να παραδώσουμε τη σκυτάλη του αγώνα πιο μπροστά από εκεί που μας την παρέδωσαν οι προηγούμενοι."

Ενώ συνεχίζοντας τόνισε: «Πάμε κόντρα σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον να υπερασπίζονται αυτό το σάπιο σύστημα. Πάμε κόντρα στις δυνάμεις που στήνουν αναχώματα, είτε προβάλλοντας ως αλλαγή την κυβερνητική εναλλαγή στην εξουσία των μονοπωλίων, είτε προβάλλοντας ως στόχο των εργατών τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου για αλλαγή νομίσματος χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.

 Ανάμεσά τους, θλιβεροί υπερασπιστές, είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν καθοριστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος, τη δυσκολία στην οργάνωσή του, στην απάντησή του, στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος δεν είναι σύνθημα, αλλά ζήτημα ζωτικής ανάγκης, για το σήμερα, για το μέλλον! Εμείς θέλουμε κίνημα μαζικό, μαχητικό, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς, με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέλλον και προοπτική δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τον παραγωγό του πλούτου, την εργατική τάξη.

Οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε περίοδο είναι οι μόνοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές και αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Γιατί η εργατική τάξη όχι μόνο μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά, αλλά και να κτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτισμό τους. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου!

Ο φόβος τους πρέπει να γίνει όπλο για την εργατική τάξη.

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού.

Καμιά ανοχή και νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.

Νόμος είναι το δίκιο μας! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Συνεχίζουμε!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Εμπνεόμαστε από το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλες μάχες και εργατικές εξεγέρσεις: "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!".

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!».

Στη συνέχεια  ακολούθησε  πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, φωνάζοντας  συνθήματα του ΠΑΜΕ.

πηγή  φωτο> Δημήτρης Τσιμούρας faretra.info


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog