..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Reuters: Μείωση συντάξεων - αφορολογήτου και ξεπούλημα της ΔΕΗ


Για προκαταρκτική συμφωνία στα Εργασιακά, στη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και στα Ενεργειακά μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών κάνει λόγο το πρακτορείο «Reuters» που επικαλείται αξιωματούχους που είναι γνώστες των διπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Reuters», η νέα μείωση των συντάξεων θα γίνει από το 2019 και θα είναι ύψους 1,8 δισ. ευρώ, δηλαδή 1% επί του ΑΕΠ. Το αφορολόγητο όριο θα πέσει στις 6.000 ευρώ για να αυξηθεί η αφαίμαξη κατά 1,8 δισ. ευρώ αφού πλέον θα φορολογείται και ο εργαζόμενος των 500 ευρώ το μήνα.

Στα Εργασιακά φαίνεται πως η συμφωνία προβλέπει ότι η Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα παραμείνουν «παγωμένες» για όσο διαρκεί το μνημόνιο. Για τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στο «STAR» πως «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για μια ήπια προσαρμογή», συνεπώς θα υπάρξουν αντεργατικές παρεμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα Ενεργειακά όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία θα προβλέπει την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ για την είσοδο επιχειρηματικών ομίλων στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog