..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ετσι μας κατάντησαν. Θα φαγωθούμε ...μεταξύ μας


Η σχετική είδηση αναφέρει: «…Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς στήθηκαν στις ουρές για να παραλάβουν έναν δίσκο με φασολάδα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.Το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας γέμισε από κόσμο που θέλησε να γιορτάσει τα Κούλουμα. Η μαζική προσέλευση του κόσμου, ωστόσο, δημιούργησε δυσάρεστες καταστάσεις με ηλικιωμένους δημότες να αλληλοσπρώχνονται για μια θέση στην ουρά….»

ΣΧΟΛΙΟ: Η φτωχοποίηση ολοένα και πιο πολλών, οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτό εδώ. «Πριν φαγωθούμε μεταξύ μας» μήπως ήλθε η ώρα να σκεφτούμε αλλιώς και κυρίως να δράσουμε αλλιώς; Τα συσσίτια δεν είναι λύση. Αγώνας για τα δικαιώματα μας χρειάζεται!

η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog