..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αγιος Βασίλης έρχεται από του Μαξίμου. Βαστάει εικόνα και χαρτί, χαρτί και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ


Σε κατασχέσεις για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ θα προχωρήσουν από 1η Γενάρη 2017 ΙΚΑ και ΟΓΑ σε περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά της τάξης των 1.000 έως 3.500 ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», για τα χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, οι διοικήσεις των δύο Ταμείων αποφάσισαν να άρουν την προστασία που παρείχε ο νόμος και να μεταφέρουν όλα τα χρέη φυσικών ή και νομικών προσώπων κάτω των 5.000 ευρώ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το ΚΕΑΟ από 1/1/2017 θα είναι αρμόδιο και για την είσπραξη χρεών κάτω των 5.000 ευρώ για τα οποία μέχρι σήμερα δεν λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Το σύνολο των «φρέσκων» χρεών που μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων 2,2 δισ. ευρώ από το ΙΚΑ και άλλα 300 εκατ. ευρώ από χρέη αγροτών στον ΟΓΑ.

Η πλειοψηφία αυτών των οφειλετών χρωστούν ποσά από 500 έως 3.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που οι διοικήσεις των Ταμείων αποφασίζουν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε βάρος των μικροοφειλετών, δεν κάνουν τίποτα και αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες, όπως εφοπλιστές, βιομηχάνους κλπ., οι οποίοι συνολικά χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία από 17-20 δισ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog