..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Αγροτική κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στη Βέροια

Φωτο αρχείου

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν  αγρότες από την Ημαθία και την Πέλλα μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γεωργών της Βέροιας, του Αγροτικού Συλλόγου Γυψοχωρίου Πέλλας και του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» στο  πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων το πρωί της Πέμπτης 15/12 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Στο υπόμνημα τους που παρέδωσαν στους αρμοδίους αναφέρουν ανάμεσα στ’ άλλα: 
«…Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων  από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα)  από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημαντική καθυστέρηση  και των αποζημιώσεων στους αγρότες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων –εκτιμητών του ΕΛΓΑ , παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δένδρο από τους δενδροκαλλιεργητές. Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολογία, στο Ασφαλιστικό, για  τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο, ο σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουν τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.

Προβάλουμε  με τη σημερινή μας κινητοποίηση και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η πληρωμή των αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από παγετό, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ζωονόσους,πλημμύρες κλπ του 2016 και όσες εκκρεμότητες υπάρχουν από προηγούμενα έτη,καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκινά και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας,αλλά και να ζήσουν.
-Λόγω της αδυναμίας πληρωμής των ασφαλίστρων που εκκρεμούν από τους περισσότερους αγρότες-κτηνοτρόφους να γίνει συμψηφισμός αυτών με τις παραπάνω αποζημιώσεις.
-Καταβολή της αποζημίωσης για ζημιές του 2015 σε όσους αγρότες πλήρωσαν εκπρόθεσμα τις εισφορές τους
- Να υπάρξει ουσιαστική προστασία από τον ΕΛΓΑ (αεροπορική – αντιχαλαζική και αντιπλημμυρική προστασία)
Η αντίσταση και των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας όπως και συνολικά των
μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα είναι μονόδρομος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog