..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά την Ταυτότητα Κτιρίου έρχεται και το Διαβατήριο του Κτιρίου


Η «Ταυτότητα Kτιρίου» είναι ο νέος θεσμός που δημιουργεί το κράτος προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά. 

Δημόσια κτίρια και χώροι συνάθροισης κοινού (νοσοκομεία, σχολεία, θέατρα κ.ά.) είναι υποχρεωμένα να συμπληρώσουν την ταυτότητα κτιρίου εντός τριετίας από τη δημοσίευση του νόμου, οι ιδιοκτήτες σπιτιών και παρεμφερών κτιρίων (γραφεία, ιατρεία, καταστήματα, γραφεία ελευθέρων επαγγελματιών, χώροι παροχής υπηρεσιών) εντός πενταετίας, ενώ οι ιδιοκτήτες αποθηκών και αποθηκευτικών χώρων εντός οκταετίας. 

Η συμπλήρωση του φακέλου για την «Ταυτότητα Κτιρίου» θα γίνεται ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια επιβλέποντος μηχανικού και θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του ακινήτου.

H επίβλεψη του μηχανικού για τη δημιουργία του φακέλου «Ταυτότητας Κτιρίου» συνεπάγεται και αμοιβή αυτού και άρα έξτρα επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν «χρυσό» τις ιδιοκτησίες τους με τον ΕΝΦΙΑ. 

Ο αρμόδιος μηχανικός θα πρέπει να  επανελέγχει τα στοιχεία της ταυτότητας του κτιρίου κάθε επτά χρόνια από την υποβολή τους.

Αντε με το καλό, να έρθει και το διαβατήριο, μπας και ταξιδέψει κανένα ακίνητο στας Ευρώπας.




2 σχόλια:

  1. Η ταυτότητα του κτιρίου θα παρέχει στατιστικά στοιχεία στο κράτος για να γνωρίζει τον οικοδομικό στόλο του. Θα γνωρίζει το έτος κτήσης και επομένως τον αντισεισμικό κανονισμό με τον οποίο χτίστηκε. Με αυτό μπορεί να γνωρίζει για δεδομένο σεισμό-ρήγμα τις επιπτώσεις και να προωθήσει ενισχύσεις.
    Ενα δεύτερο που πρέπει να τηρηθεί είναι οι επεμβάσεις σε αυτό που θα πρέπει να καταγράφονται (κάτι σαν το "πέιμπούκ" στο στρατό) και δεν θα γίνονται ανεύθυνα.
    Θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι πως τα παραπάνω συνιστούν εκσυγχρονισμό του κράτους.
    Αναπόφευκτα όλο αυτό θα έχει ένα κόστος που θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες. Η λύση θα ήταν να επιδοτηθούν από την πολιτεία, και όχι να μην προχωρήσει το εγχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιάννη. Η ανάρτηση δεν σχολιάζει αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει αλλά τονίζει ποιός θα επιβαρυνθεί το κόστος. Εχουμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχουμε τους φόρους, έχουμε τον ΕΝΦΙΑ , η ανεργία καλπάζει πάνω από 25% και αυτοί θέλουν και άλλα. Πέρα από τη χιουμοριστική επικεφαλίδα, το κύριο είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog