Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank, για να επικυρώσει τη νέα διοίκηση με διευθύνοντα σύμβουλο τον Θεόδωρο Πανταλάκη και πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής, απερρίφθη ο κ. Ρουμελιώτης για διευθύνων σύμβουλος καθώς κρίθηκε πως δεν έχει τα τυπικά προσόντα για αυτή τη θέση, μπορεί ωστόσο να είναι πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος.
Θόδωρος Πανταλάκης: Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το περνά γλύφοντας διεφθαρμένους κυβερνητικούς ΠΑΣΟΚους (1983-1988), αλλά περιέργως, ο Πανταλάκης Θ. δηλώνει την ίδια περίοδο, Υποδιευθυντής στη Δ/νση Επενδύσεων – Χρηματοδοτήσεων ΚΑΙ Υποδιευθυντής και …..ιδρυτικό μέλος στη Δ/νση Εξαγορών-Συγχωνεύσεων και Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου.
Μιλάμε για τον διαπλεκόμενο Θεόδωρο Πανταλάκη, ο οποίος παραδέχθηκε, ότι τους τελευταίους μήνες «εξήγαγε» τμηματικά (έχει τη σημασία του) 8.000.000 ΕΥΡΩ!!! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, διότι τόσα χρόνια στο τραπεζικό-σιωνιστικό κουρμπέτι, είχε το κατάμαυρο πλεονέκτημα, να βγάλει πολλά λεφτά έξω. Για τα γεράματα.
=== Λέω ότι έχει τη σημασία του, διότι το διαπλεκόμενο κάθαρμα, ισχυρίστηκε, ότι τα χρήματα τα έβγαλε τμηματικά, για να αγοράσει ένα ακίνητο στο εξωτερικό!!! Επομένως, το ακίνητο δεν είναι ακόμα αγορασμένο, για να υποθέσουμε ότι το παιντί ήθελε να πληρώνει τις δόσεις του και όχι ότι τα έβγαζε λίγα-λίγα για να μη τον πάρουν χαμπάρι με άγαρμπη μαζική «εξαγωγή»http://tsoutsouneros.arvanitis
Τον Δεκέμβριο 2009 το χρηματοοικονομικό κατεστημένο, τοποθετεί τον Θ. Πανταλάκη, διοικητή στην ΑΤΕ και στις θυγατρικές της, για να αρχίσει ένας γελοίος ξέφρενος έρωτας, μεταξύ ΑΤΕ και Πειραιώς του αφεντικού του M. Salas. Το καλοκαίρι 2010 έγινε μια σκανδαλώδης απόπειρα να κλέψει ταυτόχρονα η Πειραιώς, τις ΑΤΕ και ΤΤ. Η κλοπή ξεσήκωσε τη γενική κατακραυγή και ….ανεστάλει.
Τον Ιούλιο του 2012 με κατασκότεινες διαδικασίες, ανακοινώθηκε η παραχώρηση της ΑΤΕ, στη χρεοκοπημένη Πειραιώς.
Ειδικά όταν είναι ο κύριος υπαίτιος της διάλυσης της ΑΤΕ, δίνοντας μισθούς των 10.000 ευρώ ή αποζημιώσεις 342.000 σε κολλητούς που απολύθηκαν εικονικά και αυτός με τον ετήσιο μισθό των 300.000 ευρώ και η οικογένειά του έχουν φάει τα άντερά τους από το τραπεζικό σύστημα και την τρόικα] http://www.logiastarata.gr/2012/07/blog-post_2550.html
Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Υπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης από το 1978 συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη κ.α. Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 1981), υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (Δεκέμβριος 1981 – Ιούλιος 1982), υφυπουργός Οικονομικών (Ιούλιος 1982 – Σεπτέμβριος 1983) και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (Απρίλιος 1984 – Φεβρουάριος 1987).
Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 έγινε υπουργός Εμπορίου, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου (27 Νοεμβρίου 1987) και μέχρι το πέρας της κυβερνητικής θητείας (2 Ιουλίου 1989), διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Παρ' ότι υπήρξε μέλος στα υπουργικά συμβούλια του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε διεκδίκησε κοινοβουλευτική έδρα.
Στις 18 Ιουνίου 1989 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής (Ευρωεκλογές 1989) τοποθετούμενος στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ
Στις 18 Ιουλίου 1989, έναν μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή, η Βουλή τον παρέπεμψε (με 170 ψήφους) για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Τελικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο), δεν δικάστηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο αρνήθηκε να άρει την ασυλία του, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. https://el.wikipedia.org/wiki/%
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου