..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Θανάσης Τζίμας: Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει το λαϊκό εισόδημα


Η πολιτική της κυβέρνησης είναι στοχευμένη και τελικά -είτε με το ένα είτε με το άλλο μέτρο- αυτό που μειώνεται είναι το λαϊκό εισόδημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτώβρη 2015.



Υπογράμμισε ότι και η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πρακτική των προηγούμενων, συνεχίζει να περνά ταχύτατα και με τη διαδικασία του επείγοντος μία σειρά σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, προκειμένου να βγάλει «τη βρώμικη δουλειά» που δεν είχε ολοκληρωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για μια πολύ σαφή ταξική πολιτική, καθώς βλέπουμε την ίδια ώρα που χαρίζονται δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες να ξεκληρίζονται. 

Ο Θ. Τζίμας πρόσθεσε ότι μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια κ.λπ. και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη για να δώσουν τη δική τους απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog