..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το πρώτο μέλημα της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης!!!!!!


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να ορκίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση -ορκίζεται σε λίγες ώρες- μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Για την πρωθυπουργική θέση δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι καλυμμένη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου.

Για τις άλλες καίριες θέσεις αναζητούνται υπουργοί. “Εκείνο που έχει σημασία, γράφει η εφημερίδα, είναι ότι ζητούνται πρόσωπα (κυρίως σε κρίσιμα υπουργεία, όπως είναι το Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας ) που θα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, να μπορούν να ομιλούν με τους έξω, γιατί βρίσκονται αρκετά σημαντικά θέματα που θα τρέξουν κατά τον βίο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.”

Μ’ άλλα λόγια ζητείται το κατάλληλο πρόσωπο-μαριονέτα, που θα βάλει την υπογραφή του, για να δοθούν και άλλα δις ευρώ στις τράπεζες σαν μια… “μικρή προκαταβολή”, για να πορευτούν, χωρίς καν να λογαριάσουν ότι αυτό αποτελεί ληστεία του δημόσιου πλούτου και του ελληνικού λαού.

Για την ιστορία να θυμηθούμε ότι μέχρι στιγμής οι τράπεζες, οι ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν πάρει από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις το αστρονομικό --για ένα “κράτος” σαν την Ελλάδα- ποσό που ξεπερνά τα 260 δις ευρώ!!! Δηλαδή ένα ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ το μισό της “χρέος”, το οποίο και στάθηκε η “δικαιολογία”, για να μπούμε στη… “λογική” των μνημονίων, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Κι όμως μια τέτοια ληστεία θεωρείται ένα απλό υπηρεσιακό θέμα, μιας υπερεσιακής κυβέρνησης, που δεν εκπροσωπεί, πέραν του εαυτού της και των αρπακτικών φυσικά, κανέναν άλλον!


Και το εξωφρενικό: “Ενισχύονται” από τα δάνεια και τον κρατικό προϋπολογισμό -της τριτοκοσμικής Ελλάδας- συνεχώς και αδιαλείπτως, μέσω των μνημονίων, οι τραπεζίτες και οι τράπεζες, οι οποίες είναι ήδη έτοιμες σε απόσταση βολής –μετά τις εκλογές θα γίνει η μεγάλη επίθεση- να πάρουν τις περιουσίες όσων τα δάνεια βάφτηκαν κόκκινα λόγω των μνημονίων, που τους τράβηξαν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια και ανέτρεψαν βίαια τον οικογενειακό τους προγραμματισμό!

Το αποτέλεσμα θα είναι αφ’ ενός να χαθούν περιουσίες και αφετέρου αυτοί που θα τις χάσουν να χρωστούν κι επιπλέον τόκους και πανωτόκια γι αυτά που δόθηκαν ερήμην τους, ερήμην του ελληνικού λαού στις τράπεζες, στο βωμό της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης, που εντέχνως προβλήθηκε σαν τη μοναδική… “λύση” του προβλήματος.

Η ειρωνεία και η πρόκληση είναι ότι ζητούν από τον ελληνικό λαό, μέσω της εκλογικής αυτής παρωδίας, αφού έβαλαν το νερό στο αυλάκι, να ορίσει αυτούς που θα εφαρμόσουν με τον καλύτερο τρόπο, ή πιο πιστά, το 3ο στη συνέχεια μνημόνιο. Δηλαδή να επιλέξει δημίους! Αυτό θα πει… “δημοκρατία”!

Βέβαια, αυτοί που δεν ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οι τραπεζίτες και οι λοιποί των συναφών επαγγελμάτων. Την πλειοψηφία στη Βουλή την έχουν δεδομένη, ενώ για τη μορφή της πολυχρωμίας της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τη ύψιστη αυτή… δημοκρατική διαδικασία αδιαφορούν. Γι αυτούς μετράει το αποτέλεσμα που φέρνει… αποτέλεσμα!

Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι αυτοί –τραπεζίτες, "εθνικοί εργολάβοι", μιζαδόροι, τοκογλύφοι και λοιπές… σαρκοβόρες ύαινες- δεν ανησυχούν για τα αποτελέσματα των εκλογών. Τέτοια συναίνεση, τέτοιους διαγκωνισμούς και τέτοια οσφυοκαμψία απο το πολιτικό προσωπικό ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν!

Όλοι αυτοί όμως θα ανησυχούσαν σοβαρά, αν έβλεπαν το ΚΚΕ -που είπε πάντα την αλήθεια στο λαό, που κατήγγειλε τα σχέδιά τους και αγωνίστηκε για να μην περάσουν- να έχει μια σημαντική αύξηση στη εκλογική του δύναμή. Και φυσικά - εκεί κυριολεκτικά θα πανικοβάλλονταν- αν έβλεπαν όλους εμάς που μας έχουν κυριολεκτικά συνθλίψει, ενωμένους και αποφασισμένους, να έχουμε βγει στους δρόμους, όχι για να στηρίξουμε τις… “διαπραγματεύσεις” της νέας κυβέρνησης, αλλά για να απαιτήσουμε αδιαπραγμάτευτα, απλά και μόνο το ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

ΥΓ. Και επειδή τα ποσά των δισεκατομμυρίων είναι ασύλληπτα, για να υπάρχει μια εικόνα να πούμε ότι τα 6000 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κοστολογούνται κάτι λιγότερο του ενός δις ευρώ. Δηλαδή στις τράπεζες ήδη έχουν δοθεί πολύ πάνω από 260 τέτοια αεροδρόμια! Ωχριούν και οι… μπανανίες μπροστά μας!

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog