..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αλέξης Τσίπρας, ο νέος...... Πινόκιο, ζητάει και πάλι την ......ψήφο σας!!!!!!!


Είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, μιλώντας για το μνημόνιο: «Αγωνιστήκαμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για την αποτροπή των απολύσεων, για το δίκιο του ελληνικού λαού. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να πάει χαμένος». Το μνημόνιο, όμως, άλλα λέει, όπως: «Εως τον Οκτώβρη του 2015, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει διαδικασία διαβούλευσης, με επικεφαλής μία ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, με σκοπό την επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Τι σημαίνουν αυτά; Το λέει το ίδιο το μνημόνιο. «Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεξέτασης, οι αρχές θα ευθυγραμμίσουν τα πλαίσια για τις ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ». Και ακόμη: «Οι αλλαγές στις πολιτικές για την αγορά εργασίας δε θα πρέπει να συνεπάγονται την επιστροφή σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής, ασύμβατα με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης»... Επομένως, ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας, που δεν πρέπει να πάει χαμένος, είναι αγώνας τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων. Συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστική δράση κ.λπ. διευθετούνται σε όφελος του κεφαλαίου. Ψέματα και αυταπάτες «με τη σέσουλα».

Είπε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για το μνημόνιο: «Ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης, έδωσε εντολή διαπραγμάτευσης. Οπως δεσμεύτηκα και πριν το δημοψήφισμα, θα έκανα το καλύτερο για να φέρω μια καλύτερη συμφωνία. Αυτό που υποσχέθηκα πράττω. Δεν εξαπάτησα το λαό (...) Το "όχι" ήταν εντολή για καλύτερη λύση, για καλύτερη συμφωνία, για τους ανθρώπους που έχουν ζήσει τη φτώχεια τόσα χρόνια. Το εξέλαβα και σαν ψήφο εμπιστοσύνης».

 Τι κάνει ο πρωθυπουργός; Αποδίδει στο λαό την ευθύνη για το μνημόνιο το οποίο έφερε και ψήφισαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, αφού τα δικά του συμφέροντα υπηρετεί το μνημόνιο, εντείνοντας τη χρεοκοπία του λαού, λέγοντας ότι αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη! Αξιοποιεί την εμπιστοσύνη του λαού καταδικάζοντάς τον στην κόλαση, ενισχύοντας τον παράδεισο των επιχειρηματικών ομίλων. 

Γι' αυτό τον στήριξαν τα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης (κόμματα των μνημονίων τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ) και το Ποτάμι. Να βγάλει ο λαός συμπεράσματα. Και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φέρνει μνημόνια. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά αφού υπηρετούν την αστική εξουσία, την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο. Τώρα ο λαός να χειραφετηθεί εγκαταλείποντας την αστική πολιτική, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, οργανώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, την πάλη του κόντρα στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στην εξουσία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog