..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Το Ροζ....... ΠΑΣΟΚ !!!!!!!! {Video}


Με σχετική τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, χαρίζονται ουσιαστικά στην ιδιοκτησία του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου 7.500.000 ευρώ που είναι οι οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, διάταξη απαγορεύει στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου της Σύρου και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος να διεκδικούν, δικαστικά, δεδουλευμένα και ένσημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει στα κεραμίδια γι' αυτήν την τροπολογία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Π. Λαφαζάνης κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία λέγοντας:«Εχετε πελατειακές σχέσεις και παίζετε ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες. Σκάνδαλα και μίζες. Αυτή είναι η τακτική σας: Η λεηλασία». Δεν ανέφερε, φυσικά, λέξη για τις οδηγίες της ΕΕ που ωθούν σε τέτοια μέτρα. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς να καταψηφίσει την τροπολογία. Ελα όμως που δεν την καταψήφισε... Ψήφισε «παρών». Ετσι προφανώς ξεπληρώνει τα γεύματα και τα αλισβερίσια με τον ΣΕΒ και άλλους, έχοντας συμφωνήσει με θέσεις τους,

Αλλωστε την αίσθηση που αποκόμισαν οι επιχειρηματίες ήταν πως ο Αλ. Τσίπρας είχε τη διάθεση να συζητήσει ανοικτά όλα τα θέματα με τους επιχειρηματίες. Ο Αλ. Τσίπρας τους είπε: «Ο κ. Σαμαράς μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δύναμη που απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά το χρέος». Τους είπε ακόμη ότι «δεν πρόκειται να κρατικοποιήσουμε τις βιομηχανίες, βεβαίως τις σημαντικές ΔΕΚΟ τις θέλουμε υπό κρατικό έλεγχο». Ο αστικός Τύπος έγραψε επίσης ότι στους βιομήχανους άρεσε το φορολογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ (φορολόγηση κερδών και όχι της παραγωγής, άρα μείωση των έμμεσων φόρων όπως στα καύσιμα) και η μείωση του ενεργειακού κόστους, γιατί όπως είπε η βιομηχανία πρέπει να ενισχυθεί. Ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ θα συνεργάζονται: «Να ζητάτε τη γνώμη μας για διάφορα θέματα στα υπουργεία, στους κλάδους της οικονομίας», αντέτειναν κάποιοι επιχειρηματίες προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορούμε παρά να συνεργαζόμαστε, να βοηθήσουμε τη βιομηχανία, χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία», φέρεται να απάντησε ο Αλ. Τσίπρας. 
Αλήθεια, τι άλλο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό ποια συμφέροντα υπηρετεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και ότι βρίσκεται στην ίδια όχθη με τα κυβερνητικά κόμματα; Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα. Αλλωστε τους πρότεινε «κοινωνική συμφωνία», δηλαδή υποταγή των εργαζομένων στην κερδοφορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog