..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ της εποχής μας!!!!!!!!!


 Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, βρίσκει το λαό της χώρας μας για μία ακόμη χρονιά να βαδίζει τον «Γολγοθά» των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, στο όνομα της “σωτηρίας της χώρας”. Μία πεντάχρονη πλέον πορεία κρίσης του ίδιου του συστήματος, που αφήνει στο διάβα της ερείπια. Σε οικονομικό για παράδειγμα επίπεδο, τέτοια συνεχή πτώση του ΑΕΠ (με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στο λαό…) δεν συνέβη ούτε κατά την περίοδο της Κατοχής! Το ΟΧΙ του λαού το ’40 και οι κατοπινοί αντιστασιακοί αγώνες του ενάντια στην τριπλή κατοχή θα πρέπει να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και χρήσιμων διδαγμάτων για το σήμερα.
Πρώτη προϋπόθεση φυσικά είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μάθουν όλη την αλήθεια για τον γεμάτο αυτοθυσίες αγώνα του λαού μας, ενάντια στο φασισμό – ιμπεριαλισμό, για το ρόλο που έπαιξαν τότε τα διάφορα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να μην περάσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών, που επιχειρεί η ΕΕ μέσα από την εξίσωση του θύτη και του θύματος. Και εδώ οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μιλήσουν στους μαθητές για όσα δε γράφουν τα σχολικά βιβλία: Για τους βιομήχανους που στήριξαν τον Χίτλερ για να ανεβεί στην εξουσία, για τους διωγμούς του ναζιστικού καθεστώτος ενάντια στους κομμουνιστές, για τους βιομηχανικούς κολοσσούς που γιγαντώθηκαν πάνω στο αίμα χιλιάδων εργατών που τους μετέφεραν τα τρένα των ναζιστών σαν σκλάβους απ’ όλη την Ευρώπη. Να μιλήσουνν για τη δικτατορία του Μεταξά, για την εξαθλίωση στην οποία οδήγησε το λαό, για τις εξορίες όπου έστειλε τους αγωνιστές και για τα κέρδη που χάρισε στους καπιταλιστές. Για το πραγματικό, «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού που οργανώθηκε και αντιστάθηκε μέσα από το ΕΑΜ, τον ένοπλο ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ.



Σήμερα, καλούνται οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ στη στρατηγική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που υπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, στα μέτρα και τα μνημόνια της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν με την πολιτική τους. Είναι ζήτημα τιμής για το λαό και τη νεολαία, να μην ανεχτούν τον εμπαιγμό, τη βία, τις προκλήσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που είναι ένα από τα όπλα του συστήματος. Το λαϊκό συμφέρον επιβάλλει να απομονωθεί και να καταδικαστεί αυτό που εκφράζει και εκπροσωπεί. Αν ο λαός -όπως και τότε- αποφασίσει να οργανωθεί και να παλέψει τότε κανείς αντίπαλος όσο και εάν φαίνεται ανίκητος, δεν θα μπορεί τελικά να κυριαρχήσει.
Το ΟΧΙ λοιπόν σε όσα χρόνια τώρα κουρελιάζουν τα όνειρα μας, θα πρέπει να δεθεί με ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ανάγκη αγωνιστικής, μαζικής απάντησης απ’ όλους εμάς που ενώ παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, παίρνουμε ολοένα και μικρότερο κομμάτι του. Ενα μεγάλο ΝΑΙ σε μία πραγματική λαϊκή συμμαχία που θα περιλαμβάνει στις γραμμές της τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρομεσαίους αγρότες, που θα έχει ξεκάθαρο στόχο όχι απλά την αλλαγή σε κυβερνητικούς θώκους αλλά τη ριζική αλλαγή στην ακολουθούμενη πολιτική. Ας μην ξεχνάμε ότι η αντίσταση τότε του λαού δεν είχε μόνο στόχο τον κατακτητή, αλλά και μία Ελλάδα λεύτερη, δημοκρατική, ανεξάρτητη με το λαό στο τιμόνι της...

η αλλη αποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog